Kannatanud koera omanike kiire tegutsemine suutis nende lemmiklooma elu päästa, kuid poe turvameeste tegutsemine jättis kõvasti soovida. Siinkohal võib küsida, kuidas peaks turvamees teatud olukordades käituma, kui talle pole seda firma poolt õpetatud?

Näiteks turvateenuseid pakkuva ettevõtte G4S kodulehel on üleval tööpakkumine, kus otsitakse turvatöötajat, kelle ülesandeks on korra ja läbipääsu tagamine ning häiretele reageerimine.

Kandidaat peab olema kohtulikult karistamata, 19-aastane või vanem, vähemalt põhiharidusega, eesti keele oskaja, head suhtlemisoskusega ning hea tervisega.

Siin ei ole ju nõutud, et ta oskaks koertega tegeleda või pättidega võideldes mõnda võitluskunsti. Poes käies paneb mõnikord küll imestama, kui suurt kasu on lühikese kasvuga või eakast turvamehest tõsisemate rikkumiste korral.

Aastaid tagasi nägin Tallinna bussijaamas, kuidas kaks meest läksid omavahel kaklema. Nad oli ikka nii puntras koos, et turvameestel [tegu oli ühe teise ettevõttega] oli raskusi nende lahutamisega. Ega turvatöötajad siis ei hakanudki pingutama - vaatasid lihtsalt pealt, kuidas kaklejad üksteist oimetuks peksid. Kassiirid samal ajal karjusid, et keegi neile ometi vahele läheks.

Turvamehe kohustus on tagada turvalisust ning poodides peab ta tõkestama vargusi. Aga kui hästi ollakse valmistunud sellisteks ekstreemseteks olukordadeks nagu näiteks võitluskoera ründamine? Turvafirmad võiks nüüdsest oma personali koolitamisele suuremat tähelepanu pöörata.