On hädavajalik, et meie teedel liiguks rohkem politseipatrulle. Meenutagem kasvõi Viljandi löömingut, kus politsei ei saanud märatseva kambaga hakkama, sest neid oli lihtsalt liiga vähe – terve Viljandimaa peale ei olnudki rohkem patrulle tööl!

Politsei on niivõrd ära kärbitud ja kokku koondatud, et olukord hakkab lähenema katastroofile. Täiesti hariliku korrarikkumise ohjeldamiseks on vaja unest üles ajada politseinikud, kellel on vaba päev, või tuua abivägesid teisest maakonnast! See on ju jabur olukord.

Selline olukord ei ole ainult Viljandimaal, vaid ka Järva- ja Jõgevamaal ning mitmetel riigi äärealadel. Kui traagiline on see sündmus, mis peab juhtuma, et riik suunaks politseisse rohkem raha? Kümneid miljoneid loobitakse siia-sinna, aga patrullide jaoks raha ei leita.

Minu hinnangul maksaks 30 lisapatrulli 365 päeva 24 tundi ööpäevas ainult kümme miljonit eurot. Selle sisse on arvestatud 45 politseiauto ostmine. Kui need ressursid Eestimaa peale ära jagada, siis saaks iga maakond paar lisapatrulli.