Arvestagem sellega, et Venemaal on palju lihtsam annekteerida "väikeseks Venemaaks" muudetud Eestit!

On arusaadav, et uus valitsus, ennekõike sotsid, soovivad venekeelseid valijaid Keskerakonnalt üle lüüa. Kogu see sebimine venekeelsete ja umbkeelsete valijate ümber oleks olemata, kui meil oleks sama mõistlik valimisseadus nagu näiteks meie saatusekaaslasel Lätil. Seal ei saa umbkeelsed ja -meelsed mittekodanikud valida. Meil saavad. Pole siis ka midagi imestada, et nende meelitamiseks raisatakse maksumaksja raha ja muudetakse kõike kakskeelseks. Selline asi peaks lõppema!

Näiteks asus uus sotslik siseminsteerium tõlkima vene keelde Eesti seadusi, ennekõike äriseadusi. Milleks? Kas tõesti suudab äriga tegeleda inimene, kes pole suutnud 23 aasta jooksul ära õppida kohalikku keelt? Mis äri selline inimene saab ajada? Või on härra haridusministri isa, Eesti üks rikkamaid ärimehi Ossinovski hakanud huvi tundma, mis seaduste järgi Eestis äri ajamine käib? Või oodatakse Venemaalt umbkeelseid ärikaid? Milleks raisatakse raha sellisele asjale?

Eesti ei vaja venekeelset televisiooni ega üleüldse kakskeelsust mitte kusagil. Me oleme 23 aasta jooksul ju koolitanud muulasi koolides, kus nad peaksid omandama eesti keele. Kuidas muidu on nad saanud kooli lõpetada? Valitsused on olnud saamatud ja hoolimatud, on kartnud kehtestada seadusi vene koolides, ja nüüd püütakse seda tegematajätmist kakskeelsuse süvendamisega leevendada. Aga see pole lahendus.

Paljud venekeelsed oskavad siiski eesti keelt, kuid vaatavad samuti Vene telekanaleid. Seda harjumust ei saa muuta mitte ükski Eestis tehtav hädine venekeelne telekanal. Tuletan meelde, et venekeelseid telekanaleid on sadu. Venelaste telekanalite valik on tohutu. Neid on täis kõikide Eesti kaabellevifirmade paketid, nii et ka eestlased on sunnitud nende eest maksma.

Mina ei näe Eestis neid umbkeelseid vene emakeelega inimeste masse, kes ei ole võimelised vaatama Eesti telekanaleid. Sellised saavad olla vaid vanurid, kes tõesti pole suutelised enam õppima. Nüüdseks peaks uus põlvkond olema saanud koolist piisava eesti keele oskuse, et tarbida eestikeelset ühiskonda igal tasandil.

Luues üha uusi venekeelseid struktuure, kehtestades sisuliselt kakskeelsuse, me mitte ei integreeri venekeelseid, vaid hoopis ehitame müüri nende ja eestikeelse ühiskonna vahele. Me suurendame umbkeelsust ja vähendame eesti keele oskuse vajadust.

Muidugi on see kõik poliitika. Sotsid tahavad venelasi oma valijaskonda tuua. Sotsid ja ka liberid üle Euroopa on varmad immigrante ehk muulasi igasugu toetuste ja meeleheaga ära ostma. Nii ei pea lõpuks põlisrahva arvamusega enam arvestama, sest immigrantide hääled muutuvad määravaks.

Muutes Eesti kakskeelseks, tehes venekeelsetele siin elamise sama mugavaks kui Venemaal, lihtsustame tulevikus Eesti Venemaa külge liitmist. Tallinn sarnanebki üha enam Krimmiga.