Koerale visatakse aeda mingisugune toidupalake, olgu selleks siis koera seedimisele ohtlikud kanakondid või hapuks läinud supp saiakotis.

Kuna sina seda koera kasvatanud pole ja temaga päevast päeva koos ei ela, siis ei ole ka võimalik, et sa tead selle koera võimalikest terviseprobleemidest. Võib-olla on sellel koeral kindel toitumiskava, kindlad kellaajad?

Kui on nii suur soov võõrast koera sööta, siis ulata see toidukott looma omanikule. Tema otsustab, kas annab selle toidu koerale või ei. Lihtsam oleks see söök aga prügikasti visata – koer ei ole sinu jäänuste söömiseks.

Söötja saab endale rõõmsa tuju ja mõtleb, et tegi loomale head. Aga mis saab siis, kui koerale söödetud kanakondid tal sooltesse kinni jäävad? Kes maksab pärast üüratult kallid veterinaarkulud või hoopis matab oma sõbra? Kes peab oma parimat sõpra pärast piinlemas vaatama? Ilmselgelt on see koera perekond.

Kutsun inimesi üles mitte söötma võõrast koera! Lisaks palun võõrastel inimestel aedades olevaid koeri mitte narrida. Kõnni koerast mööda ja mine oma teed. Ütle seda oma vanavanematele, sõpradele, väikestele õdedele-vendadele. Koera omanikuna on seda väga valus vaadata.