Nädalavahetusel sai taaskord üks pikem sõit Pärnusse ette võetud. Nagu ikka, sättisin maanteel oma püsikiiruse hoidja 90 peale. Kuna oli alles lõunane aeg, siis polnud eriti palju sõitjaid. Minu üllatuseks hakkas aga mõne kilomeetri pärast mulle üha rohkem autosid järele jõudma. Nad pidid sõitma vähemalt 5-10 km/h minust kiiremini ja neid autosid polnud mitte 1-2, vaid kindlasti umbes 5-10.

Minust möödumiseks valiti mitmeid viise. Kes sõitis maanteel mööda, kes kasutas juhust siis, kui oli 70 km tunnikiiruse ala lõppenud. Igatahes siukene tormamine käis ning mul tekkis tunne nagu ma oleksin kõige aeglasem juht tervel teel.

Taoline tempo tekitab hirmu, kuhu küll need inimesed niimoodi tormavad? See suhtumine näitab ka seda, et autojuhid ei taha piirkiirustest kinni hoida. Kiirustavad juhid võtavad ainult liikluskaamerate juures hoogu maha, pärast kaameraid jätkub sõit endisel kiirusel.

Ei tea, millest tuleb see, et eessõitjast peab tingimata mööda sõitma? Kui me tahame, et teed oleksid turvalisemad ning liiklus ohutum, peaksime hakkama ise ka vastavalt käituma. Oma üleolekut ei ole mõtet näidata teiste suhtes, kuna taoline kihutamine võib lõppeda väga kurvalt ja mitte ainult kihutajale endale vaid ka neile, kes liikluseeskirju ei riku.