Küll on aga üks asi, millest ma ei saa aru ja mida ma pean lausa kuritegelikuks. Nimelt olen ma korduvalt erinevate artiklite kommentaariumis kohanud inimesi, kes on täiesti otsesõnu väljendanud soovi, et: "Noh, mis sa ootad, Põhja-Korea, lase oma raketid juba välja, saab selle asjaga ühele poole!"

Ma ei saa aru, kes on need inimesed, kes sellist asja ütlevad? Kas tõepoolest leidub inimesi, kes kaine peaga julgevad ja tahavad sellist asja välja öelda? Isegi Põhja-Korea käsutuses olev kõige nõrgem tuumapomm, kui see Souli pihta visata, tooks kaasa kirjeldamatud inimkaotused.

Soulis elab umbes 25 miljonit korealast. Tegu on "Organisation for Economic Co-operation and Development" hinnangul maailma kõige suurem linnaga, tõelise megalinnaga. Tuumapomm Soulis tähendaks miljonite, kui mitte kümnete miljonite inimeste surma, vigastust. Tegu oleks katastroofiga, mis oleks võrreldav, kui mitte suurem Teisest maailmasõjast - Teises maailmasõjas sai hinnanguliselt surma 70 miljonit inimest, aga seda aastate jooksul. Kümnete miljonite inimeste surm, rääkimata kiirituskahjustustest, elukeskkonna hävimisest... Kes on need inimesed, kes tõemeeli sellist asja soovivad? Lihtsalt oma lõbuks? Öeldes, et "Igavaks läheb, viska juba ära need pommid, mis sa pullid, Kim!"

Rääkimata sellest, et igasugune sõjaline eskaleerumine lansseeriks tõelise Kolmanda maailmasõja, mille käigus saaks surma edasised miljonid, mitte milleski süüdi olevad Põhja-Korea elanikud. 

Inimesed, ma saan aru, et olukord on pingeline ja keeruline, aga mõelge ka natuke, enne kui te selliseid asju räägite. See ei ole normaalne! Mõelge, kui Venemaa ähvardaks Eestile sõja kuulutada ja kogu ülejäänud maailm lihtsalt naeraks kõrval, et jah, Venemaa, viska nüüd Tallinnale tuumapomm ära, mis sa nalja teed!

Oleks ju hirmus? Ärgem tehke teistele seda, mida me ei taha, et meile tehakse!