1. Bussis on palju kohti, kuid mõned lausa harrastavad seda, et istuvad kellegi kõrvale ning müksavad teda nii, et ta liiguks võimalikult palju. Kusjuures tegelikult on ruumi istumiseks terve istme jagu.

2. Bussis on vabu kohti, kuid vanem inimene tuleb sinu juurde seisma ning ütleb "võtke oma kott ära" või vaatab sellise pilguga, et "mida sa endast arvad?" Aga vabu kohti ju on.

3. Bussis on vähe kohti, vanainimene leiab kellegi istumas ning ütleb midagi stiilis "vanemad inimesed võiks ikka istuma lasta". Need inimesed, keda ära aetakse, ei ole alati noored. Nad on nii 30-40 aastased, kuid kes teab, äkki oli neil selja taga väsitav tööpäev ning nüüd tahetakse lihtsalt natuke istuda? Need vanad inimesed tulevad tõenäoliselt poest või kodust diivanilt.

4. Bussis juuakse-süüakse. Ega samas: kes meist ei oleks seda kordki teinud? Tõenäoliselt ei sõideta ühistranspordiga siiski eriti pikka maad, nii et võib vabalt läbida selle vahemaa ka söömata. Võib-olla oli tõesti nii kiire, et ei jõutud süüa ning nüüd süüakse bussis, kuid üht asja ei peaks kindlasti bussis tegema. Nimelt olen mitmeid kordi näinud, kuidas bussis juuakse alkoholi. Muidu see mind ei häirikski, kuid ükskord oli üks vanem härra õllepurgiga bussis seismas ning bussi seiskumise tagajärjel pritsis sealt päris palju õlut tema ees seisva neiu peale. Härral oli ükskõik ja ta jõi edasi.

5. Bussis ei ole kohti ja ma pean seisma. Mul on ka õlakott, kuid ma jälgin hoolega, et see ei läheks kellelegi näkku või kusagile. Üks vanainimene liigutab end võimalikult palju vahekäigu poole ning hakkab siis käega mu kotti tõukama, näidates, et see häirib teda. Ühesõnaga: kuule sina, võta see kott ära! Lihtsalt kiuslik vanainimene.