Tõepoolest oleks õiglasem maksustada suurt varandust, aga meie puhul on siin mõningad tõsised probleemid, millele ei saa teps mitte läbi sõrmede vaadata!

Esiteks, kui meie ühiskond oleks saanud ka vabana järjepidevalt areneda esimese vabariigi aegadest peale, siis oleks olukord teine, aga paraku on meie olud ja vahepealne elu kujunenud teistsuguseks ning praeguses olukorras oleks see maks õiglane ainult nende suhtes, kellel tõesti on õnnestunud uue vabariigi ajal erinevate tehingute abil endale suurtes hunnikutes kinnisvara kokku kühveldada.

Teiseks ei tohiks maksustatava kinnisvarana käsitleda mitte mingil juhul kellegi kodu, sest mida me sellega siis taotleks? Seda, et inimene oleks kodutu või? Vist pole just väga normaalne mõtlemine! Üsna alatu oleks ka hakata maksustama nõukogude võimu poolt represseeritutelt vägisi ära võetud kinnisvara, mis pool sajandit hiljem on mingis tükkmaad hädisemas seisukorras reeglina üsna vaestele nõukogude ühiskonnast pärit järeltulijatele tagastatud. See maks oleks mõeldav ja õiglane vaid neile, kes seda kinnisvara tänasel päeval tõepoolest hunnikutes kokku ostavad ning sellega ühelt poolt pooleldi kunstlikult kinnisvara ja maa hindasid kergitavad.

Igasugu IKEAdele ja muudele välismaistele aferistidele ja suuri metsalahmakaid kokku ostvatele firmadele, kes seda maad ja metsa sel eesmärgil kokku ostavad, et hiljem selle arvelt siinset põliselanikku lüpsta, pange maks kraesse! Jumala õiglane, ei pea neil siin midagi kümneid tuhandeid hektareid maad olema, mida nad ise reaalselt ei kasuta, aga teistele elamiseks-tegutsemiseks ka ei anna.

Ehk siis mingitele ülirikastele parunitele, kes seda kinnisvara hunnikutes omandavad ja sellega siin hindu üles ajavad ning teistel tavalise lihtsa kodugi soetamise ääretult kalliks teevad, võiks see maks tõepoolest olla.

Tavakodanikel, kes on sunnitud isegi oma pisikese kodu pangalaenuga soetama, sest ilma lihtsalt poleks võimalik ja jõukohane - nende puhul unustage ära igasugune täiendav maks! Lõviosa inimesi tulevad niigi enam-vähem ots-otsaga kokku ja mida te siis tahate saavutada?