Näiteks kui on mingi sellise poe või asutuse kaart, mida kingisaaja tavaliselt ei külasta või millist teenust ta üldsegi ei vaja.

Tihti on kinkekaart sellises vääringus, et millegi korraliku ostmiseks peab kingisaaja ise suurema summa raha juurde panema. Sama asja oleks ehk teisest kohast saanud poole soodsamalt.

Teinekord on sellise poe kinkekaart, mis asub hoopis teises linna servas ja kus muidu ei käida. Siis peab spetsiaalselt sinna kohale sõitma ja üritama vägisi midagi leida.

Ja kui rääkida laste sünnipäevadest, siis jah... Tavaline taks laste sünnipäevadel on 10€, aga selge see, et 10€ eest iga külaline asjalikku kingitust ei leia. Hunnik väikesi, mõttetuid, odavaid jublakaid, millest rõõmu üheks korraks.

Kui kõik külalised tuleksid 10€ ümbrikus, saaks selle eest kokku juba ise paar korralikku asja valida. Kui aga tulevad needsamad külalised igaüks erineva poe 10-eurose kinkekaardiga, siis kujutage ette, mis sekeldusi ja lisakulutusi see lapsevanematele kaasa toob!

Rahaks neid kaarte ju ei vahetata, ja kui siis peab kümnest erinevast poest midagi ostma minema ja asjaliku asja saamiseks ise juurde maksma... No ei tahaks selle lapsvanema nahas olla.