Mure on selles, et firma tüüris juba pikemat aega pankroti suunas. Ühel hetkel oli pauk käes, kohus kuulutas välja pankroti ja kuna firma tunnistati maksejõuetuks, siis tegi töölistele väljamakse töötukassa. Kuid töö ju jätkus, sest pankrotihaldur sõlmis uued töölepingud. Töö jätkus, kuni tuli teade pankrotihaldurilt, et lõpetab töölepingu ja makstakse saamata jäänud töötasu ja koondamishüvitis välja. Pärast seda saabus vaikus.

Teame vaid, millal lõpeb meie töösuhe ja ka seda, mis hüvitised peaksime saama. Pankrotihalduriga enam aga ühendust ei saa. Ta ei vasta ei telefonile ega ka saadetud meilidele. Asusime asja uurima ja selgub, et pankrotihaldur on meie riigis "püha lehm", kellele seadused ei kehti. Teda ei saa keegi peale kohtu korrale kutsuda. Töötukassast soovitati pöörduda töövaidluskomisjoni ja ka sealt tuli vastus, et see teema pole nende pädevuses.

Hetkel ei teagi enam, kuhu või kelle poole pöörduda. Teada on, et pankrotihaldur müüs firma varad ja sellest peaks jätkuma ka tööliste väljamakseteks, aga kui ta ei võta ühendust, siis ilmselt ei soovi ta neid ka teha.

Lugeja pöördub teiste Rahva hääle lugejate poole: "Kas ja kuidas on teised olnud hädas selliste pankrotihalduritega ja mida sellises olukorras oleks kõige targem teha?"
Jäta oma soovitus või mõtteavaldus kommentaariumisse. Kui aga sul endal on oma lugu jagada, pane see kirja ja saada aadressil rahvahaal@delfi.ee !