Kõige radikaalsemad lugejad võrdsustavad probleeme ühissõidukis lausa klassivihaga vaeste inimeste vastu. Ärritunud kodaniku arvates alandab lehelugu vaesemaid inimesi ning diskrimineerib köhijaid.

Vaesuse ja räpasuse vahele saab tihti võrdusmärgi tuua ka "Kodutunde" saates. Sealsed appitõttajad põrkuvad tihti ehmatusega tagasi väga korrast ära kodude ustelt. Eriti kurb loo juures on see, et lapsed pole ju mitte milleski süüdi. Nemad on veel väikesed ja väetid ning ei tule selle peale, et rulli tapeeti saab kätte mõne euro eest. Selle asemel tõmbab pereisa pliidi ees päev läbi suitsu ning on heitunud, kuna maal ju tööd ei ole.

See, et maal alati parimaid tööpakkumisi ei ole, ei tähenda, et peaks oma kodu unarusse jätma. Et lugejad ei arvaks, et minu näol on tegu uusrikkast kaagutajaga, toon kiirelt välja mõned säästunipid, kuidas kodu ilusamaks vuntsida. Kasutan neid ise pidevalt ning olen oma elamise kordades kaasaegsemaks ja soojemaks saanud.

Ehituspoodi mineku eel tasub alati paberile panna kasinavõitu eelarve ning vajalikud materjalid. Kindlasti soovitan minna argipäeval enne kella 17, kuna siis saab poe müügiosakonnast allahindlust kaubelda. Ka kümneprotsendine allahindlus võimaldab rohkem vajalikke produkte korraga kätte saada.

Tapeedi värskendamisel lähevad käiku sooduspakkumise kärus olevad rullid. Tihti saab sealt kümnete kaupa samast sordist rulle, millega kodust parem mulje saavutada. "Kodutunde" saateski on näha uue kodu omanike siirast rõõmu ja sära silmis, kui nad puhtasse ja korras tuppa viiakse.

Öeldakse, et vaesus sünnitab vaesust. Sama põhimõtte järgi süstivad heitunud lapsevanemad oma võsukestesse lootusetust ning usku, et vaene inimene peabki halvasti ja koledalt elama.

Bussisõidu loo juures tõin välja krooniliste köhijate probleemi. Rääkisin lähemalt oma eelmise elukoha akna all ööpäev läbi rögistanud suitsumehest. Selle peale soovitasid mõned artikliga tutvujad hoopis minul endal närve ravima minna. Naljakana kõlab soovitus, kus probleemi allikas ei nähta mingit segajat. Ravile peab minema see inimene, kellele ei meeldi ärgata igal ööl kõvahäälse sekreedi väljutamise heli peale.

Minu probleem kasvas eelmises elukohas isegi nii suureks, et vahetasin elupinna välja. Huvitaval kombel uues elukohas selliseid meeleolukaid suitsetajaid maja ees öö otsa ei patseeri. Sügavalt tunnen kaasa vana elupinna uutele omanikele, kes saavad viimse tunnini suitsetaja kontserti nautida.

Loo lõpetuseks soovitan kõigil märkajatel abivajavale perele hea sõnagagi jõudu juurde anda. Ilmselgelt on nad kaotanud lootuse paremale elule ning usu iseendasse. Ka väheste vahenditega saab räämas vaesest kodust ilus ja korras vaene kodu.