Nüüd on telehooaja kolmapäevaõhtute märksõnadeks pealtnägija ja selgeltnägija. Kumb on põnevam? "Pealtnägija" kajastab teemasid elust enesest, "Appi tuleb selgeltnägija" toob televaatajateni elu müstilisema poole, sest saate keskmes on selgeltnägijad. Neid võime uskuda, aga ka mitte.

Miks on telekanalitel kallal konkurentsitõbi, et antud juhul pani TV3 oma müstikaga seonduva saate samale kellaajale, mil on ETV-s "Pealtnägija"?

Kanal 2-s on samal ajal eetris "Suur lotokolmapäev - Rooside sõda". Seda saadet ma ei vaata. ETV ja TV3 saateid vaatan nüüd samal ajal vaheldumisi ning sel ajal, kui on TV3-s reklaamipaus, saan vaadata "Pealtnägijat".

Tõsi, "Pealtnägija" kordused on reede hilisõhtul ja laupäeva ennelõunal ning ka ETV2-s teisipäevaõhtuti. Korduses on ka TV3 saade. Paraku pole alati aega televiisorit vaadata ja samas tekib küsimus, et miks telekanalitel on selline konkurentsitõbi kallal, et kõik huvitavad saated pannakse eetrisse üheaegselt?

Viimasel ajal on olnud juttu ka sellest, et "Pealtnägija" vaadatavus on langenud. Julgen arvata, et kui "Pealtnägija" kajastaks rohkem teemasid elust enesest Eesti Vabariigis, siis oleks vaatajaid rohkem.

"Pealtnägijal" ei tasuks teha kindlasti mingeid sisutuid eksperimente, nagu vahel on tehtud. Eesti inimeste probleemide ja murede kajastamine võiks ikka teemade osas esmatähtis olla.