Olin 2008. aastal veel väga tõsine (enda arvates) ärimees, pesuehtne kapitalist ja CV-inimene. Ma sain "kaineks", aga selga jäi koorem kanda. Kannan seda veel endaga umbes 8 aastat.

2011 a.aprilli alguses jõustunud tsiviilseadustiku üldosa seaduse muudatuse kohaselt aegub kohtuotsusega tunnustatud nõue senise 30 aasta asemel 10 aastaga. See ei tähenda, et ma ei sooviks oma võlakoormast vabaneda rutem.

Vabanen sellest sissetulekust, mis jääb üle elatusmiinimumi. Ma ei ole Soome "põgenenud", vaid maksan niipalju kui kohtutäitur võtab. Alles vähendasin omi kohustusi 10 protsendi võrra, mis näitab, et võlausaldajad saavad pikas perspektiivis oma "kahju" neutraliseeritud, mis olen neile põhjustanud.

Töötan Eestis, maksan makse ja teen tänamatut tööd miinimumpalga eest. Olen selle miinimumi eest oma "seisuses" väga tänulik. Ma armastan oma tööd. Olen lihtne hooldaja. Iga kord, kui mõnda vanadaami külastan, üritan viia sinna killukese rõõmu, sest see ongi elu alus. Ma õpin samal ajal ülikoolis ametit, mis on mõeldud noorte elu, väärtuste, hoiakute ning vaba tahte säilitamiseks. Paralleelselt, kui saan aega, käin ka vabatahtlikuna erivajadustega inimestega nende päevakeskuses vestlemas. Ma hoolin inimestest. Pakkuda rõõmu on minu suurim soov ja tahe.

Minu unistus on rajada erivajadustega noortele huvikool, et ka neil on pärast kooli oma koht, kus olla. Visioon on see koht nii loovaks teha, et ka tavalapsed integreeruksid "mängu", mis annab aluse uutele üksteisemõistmise väärtustele. Ma usun, et mul on ühiskonnale palju anda.

Kuid, miks pean ma ära surema?

Loomulikult sellepärast, et mul hakkab juulis puhkus. Mulle makstakse kuupalk ning puhkuserahad korraga (ettevõttel puudub kohustus teistsuguseks makseviisiks, sest need on õigustühised, kui lugeda töölepinguseadust). Kohutäitur võtab sealt, kust saab.

Ta võtab kõik, mis üle elatusmiinimumi. Ta ei arvesta, et järgmine kuu ma ei saa palka ja see ongi minu elatusmiinimum. Hea küll, ühe kuu elan üle, kuid kahte enam mitte. Kui 1.juuli saan palga, siis pean sellega elama järgmised 2 kuud. 320 eurot kahe kuu peale? Mu üür on umbes 145 eurot kuus koos maksudega.

Siit läheb kohe kahe kuu üür umbes 290 eurot. Nüüd järgmised 60 päeva pean elama 30 euroga.  Õnneks WC-paberile palju ei kulu, sest kõht on tühi. Reaalsus on reaalsus. Seda suve ma üle ei ela.