Jutu point on siis selles, et nii palju kui mina tean omast kogemusest, ei meeldi ühelegi mehele koristamine ega nõude- või pesu pesemine. Kellele meeldiks? Mulle ka ei meeldi, aga kes neid asju teeb? Siiski mina! Õnneliku abielu püsimise üks saladusi on kodutööde võrdne jaotamine, olete kuulnud?

Tänapäeval on tihti aga asjad nii, et elatakse korteris, sellist pinda väljas või pidevalt remonti vajavaid asju ei ole kas üldse või neid napib. Kui mehel ei ole just tähtsaid õpinguid käsil või millegi muude tähtsate asjade ajamist, siis ta tegeleb niisama aja veetmisega.

Kuidas näeb välja minu kui lastetu naise päev koos mehega?
Käin tööl, lähen poodi, tulen koju, pesen nõud (vahest peseb mees ka), kraamin mingid asjad eest ära mis mind häirivad, lähen ise pesema, pesen end 30 minutit, liidan juurde kõik kreemitamised, vahatamised ja iluprotseduurid, et ikka ilus püsida — KELLE JAOKS? Enda, mitte mehe.

Poolest tunnist kujuneb poolteist tundi, siis oleks aeg süüa teha. Hmm, tahaks midagi head, kogu aeg ei saa läbi külmutatud asjade sulatamisega, sest korralikku toitu oleks ka vaja, siis sellest kujuneb kena tunnike. Äkki mees hakib sibula ka ära, kui väga vaja.
Siis meenub, et mul on vaja kooliks mingid asjad ära teha. Mingi aeg kulub sellele. Lihtsalt linnulennul jõuab päev nii õhtusse, et oleks aeg magama minna. Ja ma saangi alles siis ennast pikali visata, sest vahepeal puhkamiseks aega ei ole.
Ausalt öeldes — kui minu päev on nii tihe, kuidas saavad hakkama lapsevanemad, kes veel tööl ka käivad?

Ühesõnaga, mida ma tahan seletada, on see, et tõesti, kui on korter ja kui ei ole pidevalt mingeid nn ’’meeste töid’’ mida on vaja teha, siis mees peaks andma täpselt võrdse panuse kodutöödes. Jah, ma isiklikult veel NÕUAN seda, mitte ei palu, sest kõige selle kõrvalt peaks mina veel jõudma olla naine ja seksi ka veel andma? Mille eest?  Selle eest, et mees teleka ees õltsi limpsib ja hakib mulle äkki sibula ära. Ja vahest natuke nipet-näpet pühib põrandat, ainult siis kui ta sinna midagi peale ajas. Ja kui ta juhtub tegema näiteks ise süüa peale tööd ja nõusid pesema ja näiteks uue wc-paberi rulli panema, siis ma kuulan terve õhtu, kui väsinud ta on kõigest ja kui palju ta vaeva nägi.

Tegelikult ka, ma usun, et kuskil ikka leidub mõni mees, kes teeks ka selliseid asju ilma pikema pealekäimiseta.

Ja siis keegi julgeb veel kuskilt piiksuda, et naine näägutab või kamandab. Muidugi ta teeb seda, sest tema on ainus, kes midagi üldse teeb.

Kasvata mehi nagu oma lapsi..