Itaalia oli selgelt juba pikka aega mõõnas ja neil on tohutu vajadus ennast tõestada. Itaalia jalgpallikoondise peatreener Cesare Prandelli ütles intervjuus, et tegemist on tema koondise karjääri ühe raskeima mänguga ja see on otsustav kogu valikturniiri silmas pidades.

Eelmises mängus Eestiga selgus, et Itaalia pole valmis ka täielikuks värskenduskuuriks. Koondises on tagasi Gianluigi Buffon (Juventus) ning oma käitumise pärast koondisest eemal olnud Mario Balotelli (Manchester City). Ka pole Itaalial üliolulisi mängijaid vigastatute nimekirjas, vaid Thiago Motta osalemine on veel küsimärgiga. Samuti ei saa keegi oma kohas kindel olla, sest enne igat koondise mängu vahetuvad mängijad ja oma koht koondises tuleb välja teenida, seega tahab igaüks endast parima anda.

Eestil puudub ka igasugune võimalus kasutada üllatusmomenti. Itaalia nägi eelmises kohtumises, et Eesti võib olla ohtlik ja on kindlasti nüüdseks Eesti mängu analüüsinud iga nurga alt.
Kuna valikturniir on alles poole peal, tahab Itaalia kindlasti järgmise kahe mänguga esikoha kindlustada. 3. juunil on mäng Eestiga ja 7. juunil Fääri saartega.

Eesti poolt vaadates pole seis palju roosilisem: kaartidega on väljas Konstantin Vassiljev ning vigastatud Aleksandr Dmitrijev ja Andrei Sidorenkov. See paneb Eesti keskväljale tõsise põntsu. Konstantin Vassiljev, kes lõi värava nii mõlemas mängus Serbiaga kui ka võidumängus Uruguayga, on kindlasti suurim kaotus.

Kuid samas oli ka Aleksandr Dmitrijev neis kolmes mängus terve kohtumise platsil. Jah, ründajad on kõik terved, kuid viimastes mängudes on väravad löödud pigem kaugelt mitte ründajate meisterlikkuse läbi. Kuna Eestil on keskväljal kaks põhimeest puudu, mängitakse kindlasti suhteliselt harjumatu koosseisuga. Mängitakse nagu aastaid varem peamiselt vasturünnakute peale. Täiesti võimalik, et 5-4-1 või 4-2-3-1 süsteemis.

Minu arvates on Eesti koondis oma parimad esitused teinud just parima võimaliku koosseisuga (mis on ka muidugi loogiline) ja kõik eksperimendid on enamasti lõppenud kaotusega. Kihlveokontorite meelest on Eesti võiduvõimalused sarnased Eesti võimalusega võita Eurovisioon, raha saab Eesti võidu korral tagasi 20 kordselt.

Samuti pole Eesti koondis võõrsil nii tugev kui kodus. Suurt rolli mängib publiku toetuse puudumine. Kindlasti sõidab ka fänne kohale, kuid Itaalia fännid lihtsalt karjuvad nad üle. Võõras väljak, tüüpilised kohaliku klubi eelised.

Mis on annavad siiski õrna lootuse, et Eesti võiks superüllatuse sepistada ja võita Itaaliat Modenas? Itaalia peatreeneri sõnul on Itaalia koondis alati kõige nõrgem juunis ja septembris. Ma tõesti loodan, et eesti suudab läbi ime viigi välja meelitada, kuid kardan kõige hullemat ehk siis tõsist sauna.

Eesti-Itaalia jalgpallilahing EM-valiksarjas toimub 3. juunil kell 21:45 Eesti aja järgi Modenas.