Õpetlik näide oli 2015 aasta juulist, kui mu üks tuttav tahtis vähemalt 42" tollist telepurki osta ja nii saigi läbi käidud Tartus Lõunakeskeskuses Euronics, ONOFF ja veel mingid poed, kus telepurke müüakse. Kaasas oli mälupulk ja väline kõvaketas, peal erinevates formaatides filmid ja juurde kuuluvad erinevad vormingutes subtiitrite failid ja nii läkski telepurkide testimiseks, et kas ikka näitab filme ja kas lisanduvad subtiitrid on inimlike fontide ja suurustega.

Mitu tundi sai testitud, müüjaid saalis närvi aetud,aga lõpuks leidsime normaalse ilma erilise nutiplutita telepurgi, internet CAT5 kaabliga töötas ja Euronicsis oli hind 480 eurot, ONOFFis 435 eurot ja Hinnavaatluseses Arvutitark müüs sama telepurki 397 euroga.

Loomulikult läksime Arvutitarka, tellisime ja 3 päeva pärast oli telepurk kohal. Aga oh üllatust, nädala pärast sõitsin Varssavi mitmeteks päevadeks ja seal oli kallis ja suures kesklinna Saturn kaubanduskeskuses veidi parem sellest mudelist ja veidi uuem ja 43" tolline ja maksis 1410 zlotti, ehk siis meie rahas 352 eurot.

Kusjuures, selliseid "vanu mudeleid", mis olid Tartus müügil, ma Varssavis ei näinudki. Ise ostsin Varssavist ühe satelliit tv receiveri, meil Eestis nagu analoogset-spetsiifilist mudelit ei olegi hinnakirjades.