Pärnus tegutsev Steffani pitsarestoran pakub argipäeviti lõuna ajal lisaks tavapärasele sidruniga jääveele tasuta veel kohvi, teed, kuklit ja lõunasalatit. Tundub uskumatu priiskamisena ajal, mil enamik kohti ei soovi kliendile isegi tavalist kraanivett ulatada, või mis?

Samuti Pärnus asuvas Georgi kohvikus olen mõned korrad näinud, kuidas vaesem rahvas tellib tee asemel omale tassi kuuma vett. Ilmselt on selline variant siis soodsam kui tavalahendus teepakikese ja suhkruga. Samas on neil pidevalt probleeme ruumidesse trügivate eluheidikutega. Igal soodsal lahendusel on ilmselt oma varjukülg, mis hakkab mõjutama teiste klientide heaolu.

Vastutulelike söögikohtade teemaga jätkates mainin ära Tartus asuva Siriuse pitsakohviku. Nimelt oli plaanis seal lapse sünnipäeva pidada, kuid me ei olnud kindlad, kas oma torti võib peolauale kaasa võtta. Teenindaja selles siiski mingit probleemi ei näinud ja kitsendusi tegema ei hakanud. Õigus selleks oli neil tegelikult ju olemas, sest söögikohas tarbitavad toidud ja joogid peavad üldjuhul olema kõik kohapealt soetatud.

Pean tunnistama suurt pattu söögikoha omaniku ees: nii mõnigi kord olen rüübanud prae kõrvale poest kaasa ostetud mahla. Seda muidugi salaja ja kartes väljaviskamist, kuid hinnakirjast vastu vaatavad numbrid võtavad viimsegi tellimise isu ära!