Näiteks 10% oleks praegusest seisust IRLile meeletu (sisuliselt kahekordne) tõus ja selleks on vaja täita terve hulk tingimusi. Kuna paljud eelmistel valimistel IRLile häälte toojad on juba lahkunud, siis eelkõige on vaja leida palju värskeid tõsiseltvõetavaid tegijaid. See on sisuliselt välistatud IRLi praeguse maine juures. Kuna EKRE populaarsus on teinud tohutu tõusu, siis need, kes hetkel erakondade vahel valivad, eelistavad kindlasti EKREt, kui nad päris lollid pole.

IRLiga näeme juhtuvat sedasama, mis Rahvaliiduga selle lõpuaastatel - käib meeletu rapsimine, esimeeste vahetamine, mis kõik enam midagi ei päästa. Partei on muutunud naljanumbriks ja paljud ei hääleta nende poolt, sest suure tõenäosusega hääletatakse surnud hobuse poolt, kes ei pruugi künnist ületadagi.

Üksikute kõige paadunumate ja naiivsemate IRLi põlisvalijate toel saadakse veel 3-4% ja ongi kõik. Ainus võimalus, kuidas see erakond saab veel tuhast tõusta, ongi täpselt sama variant, nagu oli Rahvaliidu ülevõtmine konservatiivide poolt. Erakonnale antakse uus nimi ja alustatakse täiesti uue juhtkonnaga.