Lubadus, et euro hinda ei tõsta, on loomulikult osutunud puhtaks mulliajamiseks. Või siis on hinnad tõusnud eurost sõltumatult. Kogu aeg. Kas keegi mäletab numbrit, mis ilutses leivapätsi hinnasildil vahetult pärast krooni tulekut omal ajal? Mina nagu mäletaksin, et see oli umbes 1.50 või nii. Ja mis hinda te näete leivapätsi hinnasildil nüüd? Ja mis numbrid kirjutati toona üürilepingutesse, mäletate? Number oleks praegu nagu üsna sarnane, kuigi teistes rahatähtedes. 

Mis järelduse me sellest teeme - kas 20 aastaga on toimunud 15-kordne hinnatõus või oligi eesti kroon alguses praeguse euroga täpselt samaväärne? Aga samas, kui palganumbreid meelde tuletada, siis need olid Eesti krooni algusajal justkui natuke suuremad kui praegu... Ja kui meelde tuletada, siis lastetoetus oli toona 300 krooni lapse peale, aga praegu ei ole lastetoetus teps mitte 300 eurot pea peale.

Nüüd vastus Delfi Rahva hääle küsimusele - ei, ma reaalselt ei looda järgmisel aastal palgatõusu saada. Kuigi kultuuritöötajatele on palgatõusu pisut nagu natuke lubatud - kui see ka tuleb, on inflatsioon selle ammu enne ette ära söönud. Selleks, et palgad oleksid kasvõi masueelsel tasemel, tuleks neid minu meelest tõsta vähemalt 20 protsenti, aga nii suurt tõusu pole tõesti mõtet loota.

Eesti rahvas muutub järjest vaesemaks, mis seal pikalt rääkidagi. Kuidas me niimoodi ellu jääme, seda mina küll ei tea.