Eriti oleks sellist poodi vaja maakohta, sest kui linnades on olemas turud, siis maal pole sedagi ning üleliigsed asjad viiakse tasuta ära sotsiaalmajja. Tasuta asjadel võib olla ka küsitav väärtus, sest tavaliselt antakse tasuta ära selline asi, mis enam ei kõlbagi.

Munitsipaalpood oleks teistsugune ettevõtlus. Kohaliku omavalitsuse toel eksisteeriv pood võimaldaks kohalikul rahval soodsamalt kaupu osta kui tavalisest poest. Kohalik tootja saaks oma kauba otse munitsipaalpoodi tuua ja ära jääks vahendustasu ehk ostjale juurdehindlus.

Näiteks perenaised saaksid tuua ka moosipurgid poodi müügile ja jahimehed põdravorstid. Praegusel ajal saavad kohalikud tuua oma tooted kord aastas kodukandipäeva raames toimuvale laadale. Kui oleks munitsipaalpood, siis see täidaks ka sellist kohaliku turu või laada rolli.

Sügisel, kui näiteks õunasaak on hea, siis mõni inimene toob õunu lihtsalt kohaliku kaupluse juurde kastiga, et soovijad saaksid neid tasuta võtta. Nii mõnigi inimene on öelnud, et kui oleks mingi turg, siis saaks oma tooteid rarvale pakkuma tulla.

Seega: kohalik munitsipaalpood kuluks igati ära, et rahvas saaks osta ja müüa ning seda kõike soodsalt ja ilma vahendajateta.