Leidub lugejaid, kes loo autoriga nõustuvad, kuid mitmed kritiseerivad tema ideid, kuna leiavad, et selline süsteem tekitaks väga suurt segadust.

Mõned väljavõtted kommentaariumist:

malven

Mul veel üks ettepanek. Iga inimene võiks saada väikeses ulatuses (näiteks 5%) määrata, mille tarbeks tema maksud lähevad.

jah

Väga hea. Nii võikski olla.

Manni

Ärme veel ise kõike maksa, ootame ikka sotside lubatud erinevad maksutõusud ka ära ja siis alles vaatame, kas üleüldse tasub Eesti riigis tööd teha ja makse maksta.

tagurpidiants

Poes anname kättesaadud rahast veel iga viienda EUR-i ära!

maakas

No mis jaburus see veel on. Kas autor tõesti arvab, et tööinimese niigi napi aja raiskamine ühe täiendava kohustusega ja bürokraatia muutumine praegusest veelgi suuremaks aitab kuidagi kaasa riigi majandusele? Praegune süsteem on mõistlikult lihtne ja pole vaja seda puutuda.

KOV

Vahet pole, kes ja kus maksab. Küll aga võiks need summad olla näha iga-aastasel tuludeklaratsioonil. lisaks tulumaksule, sotsmaksule ka maamaks. Ja peaks olema ära näidatud, et minu tulumaksust 11.4% läheb Tallinna linna propagandakassasse, kuhu kaob ka 100% minu maamaksust. See oleks kainestav. Maksime abikaasaga tulumaksu ja maamaksu linnale kokku 8200€. Linna teenused on aga suur NULL. Paljud inimesed ei taju, kui suure summaga nad seda korruptiivset võimu toidavad.

Nõus

Vot selliseid ettepanekuid ja artikleid on tore lugeda.
Mina usun ka, et maksud peaksid inimestele lähemal olema!