Metsas viibides on tavaline vaatepilt see, kui rähn on mõne poolkuivanud kõrge puu ladva piirkonnas ja toksib oma nokaga puud, et putukaid saada.

Omamoodi vaatepilt on hoopis see, kui rähn tuleb suisa maja juurde ja hakkab vastu akent toksima. Päris klaasi pihta rähn muidugi oma nokaga ei toksi-koputa, aga aknaraami ja majaseina pihta küll. Ilmselt on maja seina vahele peitu pugenud talveks kärbsed ja muud putukad ja neid see rähn sealt siis oma tugeva nokaga kätte saada üritab.

Juba mitmel hommikul olen üles tõusnud lendava külalise koputamise peale ja nii oli see ka 31. oktoobri hommikul. Lihtsalt kuulsin läbi une, et keegi koputab kõvasti vastu akent ja pidin minema juba vaatama, et kes see külaline siis on? Kui nägin aknast rähni lehvitavat saba, siis oli asi selge. Tahtsin oma koputavast külalisest ka pilti teha, aga tema kadus mind nähes kiiresti.

Julgen arvata sedagi, et need inimesed kes elavad vanemates puumajades, et neil käivad külas täpselt samasugused lendavad külalised, kes äratuskella asemel hommikul üles äratavad.

Teatavasti nimetatakse teiste peale kaebamas käivaid inimesi koputajateks, aga rähn on sõna otses mõttes koputaja.

Pole veel lindudele söögimaja üles pannud, sest paksu lund ega talvist käredat külma saabunud pole. Kui lindude söögimaja üleval on ja sinna panna magedat pekki, teri või saiapuru, siis saab näha söögimajas erinevaid linnuliigi esindajaid söömas.