Hirme on palju. Kuid on ka asju, millest veel ei räägita. Kasvõi selleks, et hirme kustutada. Riigiasutus Omniva on juba muutnud oma postiindekseid ja peale liitumisi muudab veelgi. Miks inimestele ei teatata? Pakid rändavad ringi, eriti maakohtades ja tuleb hiljem välja, et vana indeks ei kehti.

Kas ühinedes linnaga muutub ka maamaks? Paljud pensionärid kolisid oma suurtelt kruntidelt Tallinnas, väikestele Tartu linna lähedastele kruntidele. Seal oli maamaks väiksem kui linnas.

On tulnud juba ette, et peale ühinemist ei ole uuel vallal reovee ja solgi äraviimise teenust pakkuda. On juba olnud konkreetsed näited. Pütt on, aga laotusluba pole. Vanad inimesed kartsid lausa oma solki ära uppuda.

Kas uues vallas, peale sirgeseljalise palga-väljavõitlemise ka teatakse, kes ja kus nende territooriumil elavad. On olnud juhuseid, kus valdade piiritahvel pandi valesti ja 5 aasta pärast leidis üks pere, et neid pole enam kuskil "hingekirjas".

Teede korrashoiust ma ei räägi, mitte vallateede, vaid ehtsate riigi maanteede korrashoiust. Porinirede, korrashoidu pole olnud aastaid ja ei tule ka edaspidi.

Delfi püüdis ühele lugeja viidatud probleemile vastust saada. Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv vastas arupärimise peale, et hetkel pole Omniva seoses haldusreformiga veel sihtnumbrite süsteemis ühtegi muudatust teinud. "Üksikud muudatused võivad olla seotud kohalike omavalitsuste poolt teostatud aadressandmete korrastamisega. Sel juhul viime kliendi postkasti ka vastava teavituse tema sihtnumbri muutusest," selgitas Kaiv.