OÜ Kemmerlingi juhatuse liige Külli Ilvese sõnul leidub kahjuks pahatahtlikke vandaale ja kurjategijaid, siis aeg-ajalt ikka juhtub, et mõni käimla on kuskil ümber keeratud. "Ei tea miks, aga WC tundub üleüldiselt olevat selline asi, mis kõurikutele pinget pakub ja sellega soovitakse nö "nalja" teha. Igal aastal ka põletatakse mõni käimla lihtsalt naljaviluks ära. Mis ühele naljakas, see teisele valus," nentis Ilves.

Käimla kaalub tühjana 70 kilo. Tavaliselt lisandub sellele ka veel käimlamahuti sisu kaal ehk kokku tuleb liigutada 100 kilo raskust objekti. Seega käimlad niisama tuule käes küll lendu ei lähe ja võib täiesti rahuliku südamega neid kasutada.

"See konkreetne käimla on välja üüritud kliendile ja on kliendi valduses. Kõik mis üüriperioodil käimlaga juhtub, on kliendi vastutada. Klient tagab selle, et käimla oleks ohutus kohas ja turvaliselt kurikaelte eest kaitstud," ütles Kemmerlingi esindaja Delfile.

Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pooli sõnul on Tartu linnavalitsuse tualeti tavapärane ja sihtotstarbeline kasutamine on ohutu ja ei kujuta endast ohtu. "Tuule ja muude mõjutuste vastu on käimla kinnitud vaiadega pinnasesse, seega iseenesest, kogemata, juhuslikult jne tualett ümber ei lähe. Selge ja sihiliku vandalismi vastu otseselt ei saa, aga selline tegevus on pikemaajalisem protsess, mida tavaliselt koos kasutajaga ette ei võeta," selgitas Pool.

Neljapäeva õhtul ümberlükatud tualett paigaldati reede hommikul oma õigesse asendisse tagasi.