"Me ei olnud kunagi Pärnu uues rongijaamas käinud. Seega otsisimine internetist asukoha välja: Pärnu linna kodulehel oli asukoht kaardil märgitud ning järgnev tekst: Pärnu linna rongijaam asub Papiniidus, teisel pool Liivi teed. Rongijaama saab bussiga nr 3, bussipeatus "Raudteejaam" asub K-Rauta ja Espaki kaupluste taga."

Kuid kohapeal ostus väga keeruliseks leida nn juurdepääsu rongijaamale, mis oma olemuselt kujutab ennast lihtsat perrooni ning pisikest kasvuhoonetaolisest materjalist ehitatud tuulepaviljoni. Autoga nimelt nn letti sõitta ei saa.

"Täielik müstika: tundus, et ainus võimalus rongijaamale läheneda on proovida sõita silla alt läbi. Kuigi märk näitas tupikut, tegime proovi. Sealt silla alt läbi sõites tuli läbida veel kruusatee jupp metsatukas ning siis alles jõudsime väikse asfaldiribani, mis rongijaama juures oli. Ka teised autod, kes tõid inimesi rongile, ukerdasid sama teed mööda jaama. No aga kas see on normaalne? Ajal, mil rongisõit inimeste südameid järjest enam võidab, võiks tahta ju ka Pärnusse pika rongi käima panna ja perroonile kergesti ligi pääseda. Tõesti, rongijaama ligipääs autoga ning sealt linnasaamine ka jala peaks olema oluliselt lihtsam kui K-rauta taga silla alt metsavaheteed otsides... Pärnu on ju ikkagi linn, mitte mõni kolkaküla?"