Esiteks: vaatame, mida see daam täpsemalt ütles. "Ma saan sel aastal 60-aastaseks ja mul on õigus omada seisukohta, et kokku peaksid kuuluma meessoost ja naissoost inimene, samasoolised võivad olla sõbrad või sõbrannad."

On tõesti õigus omada, aga kas on tark kõike välja öelda? See näitab ideaalselt, et vanus ei määra intelligentsust. Kuidas saab inimene elada 60 aastat ning omada ikka sellist seisukohta, et geidel ei tohiks olla õigusi? Ma saan aru, et teda on kasvatatud teiste tõekspidamiste järgi, aga kas tõesti on õige sellist asja enda lastele ja lastelastele edasi anda?

Vaatame hoopis, miks arvatakse, et samasoolised ei tohi koos olla. Paljud ütlevad, et nad ei tohiks abielluda, sest see rikuks abielu pühadust. See "pühadus" on juba ammu rikutud. Vaatame kasvõi kuulsuste "abielusid". Kim Kardashianil oli näiteks armastust täis abielu... kõik 72 päeva. Seegi oli ainult reklaamitrikk. Või siis Britney Spears: 55 tundi abielu täis armastust. Nii püha. Samuti on inimesed abiellunud elutute objektidega. Kus on siis see "pühadus"? Ammu läinud.

"Nad võivad ühel pinnal elada, aga mina ei soodustaks neile seadusandlusega mingisuguste, mitte ka kõige väiksemate õiguste andmist, sest elu peab minema normaalset rada pidi," ütleb proua Klandorf.

Elu läheks siis normaalset rada pidi, kui meil ei oleks sellised seisukohti! Ma saan aru, et proua Klandorfi jaoks on homoseksuaalsus haigus või midagi selle sarnast. Vabastage mind siis koolist/töölt ― tunnen ennast veits geina ― ei taha, et see teistele külge hakkaks! Geid ja lesbid on täiesti normaalsed inimesed ning ma ei suuda uskuda, et 21. sajandil peab sellist asja täiskasvanud inimesele seletama.

Kõige rohkem meeldis mulle aga lugeda inimeste kommentaare. Näitan teile ka paari enda lemmikut:

"Sügavaim austus pr. Merle Klandorfile. Absouutselt sama meelt. Selsuaalhälvete mahitamise asemel tuleks kaaluda hoopis pederastia ja lesbismi propaganda keelustamist alaealistele."

"Just nii peab suhtuma iga Eesti naine ja mees. Oleme väikerahvas ja ei saa endile lubada tühja "tulistamist" Iga laps on väikeriigis teretulnud."

"Loodame väga, et see kooseluseaduse nime varjus vägisi läbi suruda püütav pedeseadus riigikogus läbi ei lähe."

"Nõus Merlega, poegade emana tunnen, et geinduse propageerimine on üle võlli meil. Loomulikult teab igaüks ise, mida teeb, aga pole vaja nõudmisi esitada. Kindlasti pole vanemad õnnelikud, kui lapse omasooiharusest teada saavad, aga laps on laps. Sellegipoolest ei sooviks ma näha, et mu poeg abiellub mehega. Elagu niisama koos, kui teistmoodi ei saa."

"väga õige Merle jutt, omaltpoolt lisan veel et see peaks lausa seadusega karistatav olema."

Rohkem ei tahtnud ega suutnud lugeda. Loomulikult on ka inimesi, kes ei ole sama meelt, kuid nemad on vähemuses. See näitab mulle, et Delfi kommentaatorid ja lugejad on puhtad trollid, või siis on Eesti rahvas lihtsalt nii ajas maas.

Miks peaks kellegi seksuaalsed eelistused olema seadusega keelatud? Muud see homoseksuaalsus ei ole ― mees on huvitatud teistest meestest ning naine teistest naistest. Praegusel hetkel on homoseksuaalsus keelatud 76 riigis. Mõnede andmete põhjal 82-s. Miks peaks Eesti nende riikide hulgas olema? Elu peab minema normaalset rada pidi, andke andeks. Pean andma au, et ta julges seda öelda, kuid kui öelda midagi sellist, siis peab olema valmis ka vastukajaks.

Kommentaaridest veel: "Geiduse propageerimine üle võlli." Kust otsast? Kas see, et tahetakse kõikidele inimestele võrdseid õigusi, on "üle võlli"? Ma ei ole väga kusagil näinud ega lugenud "geiduse propagandat". Ühtlasi mainis keegi, et seda ei tohiks propageerida alaealistele. Mida varem lapsed teavad, et igasuguseid inimesi on olemas, seda parem. Keegi meist ei sünni homofoobiks. Meid kasvatakse selliseks. Ja pealegi, sõna "homofoob" on jama sõna. Foobia tähendab, et sa kardad midagi. Homofoob ei karda geisid, ta on lihtsalt idioot.