20. aprillil oli Evelin Ilvese 45. sünnipäev ja meedia poolt kutsuti üles meie presidendiprouale ilusaid soove ütlema-edastama.

Juba varemalt on meedias teada antud, et Evelin Ilves (endise nimega Evelin Lambot) on õppinud ka arstiteadust. Temast võinuks saada ehk tark doktor ja paljud inimesed võinuks tema poolt ravitud saada. Saatus tahtis teisiti ja Evelin Ilvesest sai Eesti Vabariigi esileedi. Selles rollis teda armastatud pole ja meedia on temast teinud teatud mõttes nagu teise Anu Saagimi. Igat tema ettevõtmist on kajastatud ja ettevõtmised on ise sattunud kriitikatule alla.

Mis see presidendiproua töö või ülesanne siis õige on? Tavakodaniku silmis ta ei teegi tööd vaid käib koos presidendist abikaasaga vastuvõttudel ja kätleb külalistega. Vahepealsel ajal teeb sporti ja sõidab rulluiskudel ning kutsub rahvast üles tervislikult toituma ja tervislike eluviisidega tegelema. Selle soovituse üle muiatakse lihtsalt.

Näitleja Helle Pihlakust sai saatuse tahtel presidendiprouana Helle Meri ja ta pidi näitlemisest loobuma.

Minu soov oleks Evelin Ilvesele sünnipäeva puhul see, et ta ennem pensionile jäämist siiski töötaks ka arstina ja saaks ülevaate rahva tervisest tegelikult.

Üks asi on tervisest rääkida rahvale teoreetilises mõttes, hoopis teine asi on saada vastava praktika osaliseks.