Juubilari võiks jagada kaheks perioodiks. Esimene periood on niiöelda noorusaeg ning sinna kuuluvad kindlasti tädi Rutiga seonduvad saated ja "Horoskoop".

Minu arvates olid ETV hiilgeajad 80 ndad aastad, mil valmis hulgaliselt lastesaateid ja sarju. Näiteks "Mõmmi ja aabits", "Nõiakivi", "Väike nõid" ning paljud teised. Sel ajal valmis palju kauneid mängufilme ning meelelahutussaateid.

Nõukogude ajal tegi ETV palju meelelahutus- ja muusikasaateid ka Kesktelevisiooni tellimusel ning nii valmis ka muusikafilm "Rõõm, muusika ja meri", milles tuli rahva ette esimest korda ka Anne Veski roosiaia kuningannana oma pika pulmakleidi ja laiaäärega roosiga kübaraga.

Loomulikult tehti sel ajal palju muusikafilme ja saateid, tänu millele said meie praegused superstaarid kuulsaks ka üle terve suure Venemaa. Näiteks Anne Veski, Jaak Joala, Ivo Linna ja teised.

80-ndatel aastatel olid eetris ka sellised vahvad meelelahutussaated nagu "Reklaamiklubi" Mati Eliste juhtimisel, "Laupäevastuudio" Ela Tomsoni juhtimisel ning Hommiku TV erinevate saatejuhtide eestvedamisel.

70-ndad ja 80-ndad aastad olid ka selline vahva aeg, mil valmisid paljud praeguseks kultusfilmide staatuse saanud komöödiafilmid "Siin me oleme", "Mehed ei nuta", "Noor pensionär". See oli ETV kuldajastu.

Praeguseks on ETV- s kahjuks nagu tükk tühja maad olnud. Parim kodumaine seriaal on kindlasti "Õnne 13", mis on ka kõige kauem siiani teleekraanil olnud.

Vaadatavad on ka "Ringvaade" ja pühapäevahommikused saated. Nüüd siis "Hommik Anuga" ja "Maahommik".

Miks praegusel ajal tehtavad mängufilmid erilist edu ei saavuta? Ilmselt on põhjus selles, et pole enam Ervin Abelit, Sulev Nõmmikut ja Lia Laatsi. Nemad olid komöödiafilmide megastaarid.

Jääb vaid üle loota, et ETV toodab ka edaspidi vaadatavaid saateid ja telesarju nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Õnnesoovid ETV-le 60. juubeli puhul!