Kallid Eestimaa siledajuukselised ja tedretähnilised kaunitarid! Kallid Murueide tütred müstilisest metsast Pühajärve ümbert! Mis teiega juhtunud on?

Ma mäletan hästi seda, kui mu vanaema luges mulle raamatust lugusid selle kohta, kuidas naised on ikka siledad, ilusad ja ihaldusväärsed. Nendega käivad kaasa saladused ja müstika, romantika ja armastus. Täna silmad lahti tänaval käies kohtasin aga midagi kardinaalselt erinevat. Ma tõesti ei mäleta, et mu vanaema oleks mulle rääkinud lugusid ilusatest kobruliste säärtega kriiskavatest hübriididest. Mis asjad need veel on?

Kõndides lõunal restorani poole, sattusin mingi müstilise kamba otsa. Kui ma õigesti mäletan, siis oli neid seal neli. Ühel oli seljas viis numbrit väiksem selgapressitud seelik. Michelini mees on vist uus mood? Teine kriiskas nagu sõda oleks lahti. Kolmas toppis endale aina rohkem ja rohkem meiki näkku ja neljas tegi siis kõigi nendega koos pilti ja naeris nii nagu ta oleks sattunud aasta parima nalja otsa.

Mu esimene mõte oli see, et Mati Kaal ei läinud täna tööle ja loomaaias tekkis mingi anarhiast sütitatud revolutsioon. Sead ja karud pääsesid valla ning sigitasid paari tunniga endale järglased, kes siis heas usus linnapeale maailma avastama lasti. Teise mõttena koitis, et ehk on tegu mingite keldris hoitud eripäraste liikidega? Ehk kohtab neid ainult salajastes laboratooriumites? Enne kui kolmas mõte tekkida sai, sain aru, et neid on terve tänav täis.

Ma olen siiamaani šokis. Ettevaatust, sead on liikvel!