Elektriraudtee hinnakirjas seisab, et Pärnusse saab Tallinnast ostes pileti hinnaga 6 eurot ja 10 senti. Sellest oleks pidand Tallinna kodanik allahindlust saama 1 euro võrra.  Seega arvestasime koos sõbrannaga, et peame kumbki maksma kokku 5 eurot ja 10 senti.

Reaalsus oli aga teistsugune. Teenindaja, kes oli väga sõbralik kuid nukker ja väsinud moega selgitas, et Ühiskaart meil ikka veel ei tööta. Ei tea ka millal tööle uuesti saab. Arvuti asjad pidid tema töökohas pidevalt untsus olema, sest kõike tehakse suure hoo ja vähese planeerimisega. Näitena tõi teenindaja asjaolu, et kuigi tema ülemus väidab televiisoris, et Pärnusse saab Tallinnast ühe piletiga, kasutatav süsteemid seda ei võimalda müüa! Ja selle kinnituseks müüdi meile vabanduste saatel Tallinna-Lelle pilet 3,8 euro eest ja lisaks Lelle-Pärnu pilet 3,4 euro eest. "Keeruline" matemaatiline kalkuleerimine annab aimata, et kokku tuli Pärnu pileti eest maksta 7,2 eurot planeeritud 5,1 euro asemel!

Teenindaja väitel ei olnud me esimesed sellel reisil pettunud ja vabandas veelkord viisakalt. Positiivsena tõi ta välja läbi huumoriprisma asjaolu, et "Meil nüüd teie kahe asemel neli reisijat. Ühistranspordi osakaal ja Elroni selle suuna reisijate arv kasvab statistika järgi kenasti!"  Tule taevas appi! Ju mõistate, et see meie meelt ei parandanud kuigivõrd.

Nördima paneb asjaolu, et Elroni noored ja kõrgi moega direktorid vist ei mäleta, et paar aastat tagasi oli täna meilt välja petetud 2,1eurot pea 33 krooni ja selle raha eest sai üksik inimene poest kenasti söögi ostetud.