Sõitsin täna linnast koju ekspressbussiga. Ma sõidangi muide ekspressbussiga, kogu aeg. Viimasel ajal olen autoga rohkem sõitnud, aga bussidest valin ikka ekspressi. Puhas tühi vaikne buss: täielik nauding.

Ja nüüd, mida ma näen? Buss on täis vaeseid! Ma räägin - sõna otseses mõttes vaeseid inimesi. See on nii häiriv. Vaatad enda ümber: pensionärid, töötud (kohe näha välimusest, et tööl ei käi) ja muu selline kontingent.

Kõige hullem on see, et neil on õigus seal olla. Minu arvates ei ole see põhjendatud ega normaalne.

Mulle meeldib end tunda rikkamana. Ekspressbussi pilet on kallim kui tavaline pilet, aga kusjuures kuupilet oli vaid paari euro võrra tavapiletist kallim. Seega ma hammustasin selle kiiresti läbi, et tasub osta just see kallim pilet. Hinnavahe on väike, aga kvaliteedivahe on märgatav.

Ja nüüd on see luksus minult ära võetud. Täiesti kohutav! Nii mõnus oli tulla pooltühja bussi, tegelikult isegi veerandtühja ning nautida oma erilisust. Peaaegu sama mõnus kui autosõit, ainult et odavam.

Nüüd istu nagu loomavagunis. Noh, eks istekoht oli mul olemas ja buss oli üsnagi tühi, aga just see vihastab, et igaüks võib sellega nüüd sõita, isegi kui ta on töötu või lihtsalt vaene.