19,18 eurot - just nii suur on hetkel Eestis lastetoetus, mida makstakse kõigile alla 16 aastastele lastele. Tundub küll utoopiline sellise rahaga kuu aega söönuks saada, kuid see on siiski võimalik.

Kõigepealt peame jagama summa 30 päeva vahel, nii saame igaks päevaks 0.63 eurot, umbes sama palju kui maksab poes pakk Kalevi küpsiseid.

Optimistlikult meelestatud, lähen oma kodupoodi, milleks juhtumisi on Säästumarket ja valin sealt välja odavaimad toiduained. Ei pea pettuma, sest raha kulub vähe ja tundub, et olen isegi graafikust ees.

Esimene ostukorv:

Sai % (22 viilu) - 0.27€;

Kartulihelbed Virutuosso (5 söögikorda) - 0.69 €;

Igapäeva pasteet (10le saiale) - 0.35€;

Vici Smart Choice kalapulgad (10tk)- 0.30€;

Virutuosso majonees (15 söögikorda) - 0.35€;

Kokku tuli arve 1.91€, tundub palju, aga kõiki asju jagub mitmeks päevaks.

Kodus paki pealt odavtoodete koostisaineid lugedes lööb seest hetkeks õõnsaks, sest näiteks majonees on valmistatud veest ja pulbrist ning kalapulgad sisaldavad kalu kõigest 22%.

Toidu välimuse üle ei saa kuidagi viriseda, kuid maitse on kõike muud kui naturaalne - kartulipuder maitseb kui kollane tehismass ja kalapulgad on kuidagi kibedad, hoolimata sellest, teen rõõmsa näo, sest ühe portsjoni hinnaks kujunes vaid 46 euro senti. Kärab küll!

Teine ostukorv:

Mivina kiirnuudlid - 0.22€

Talleggi kanaviinereid (7 söögikorda) - 1.35€

Leib % (20 viilu) - 0.39€

Või Rama light (100le leivale) - 0.99€

Kokku tuli arve 2.95, kuid taas jätkub paljusid asju mitmeks päevaks.

Kui aus olla, siis pärast eelmist söögikorda erilist isu ei ole, aga siiski: välimuse üle ei saa taaskord viriseda, muide seekord toit isegi lõhnab hästi. Maitse on küllatki keskpärane, kuid üks mida taipan - majonees nuudlitega ei sobi. Ühe portsjoni hinnaks kujunes 45 euro senti.

Kui niimoodi jätkata kuluks 30 päevaga 13,65 eurot, oletades, et laps saab koolis tasuta süüa, jääb raha ka nädalavahetuseks.

Nii, et väide, et lastetoetusest ei saa ära elatud ei vasta päris tõele, aga tõepoolest - mis elu see selline on...