Mis parata, ühes kollektiivis töötades tekib sõbralisti ülemusi, ning et neile endast hea muljet jätta, ei tasu nendega kõiki oma kiikse jagada. Selleks, et sinust ei jääks muljet kui sotsiaalmeedias laamendajast, blokeeri kõik, kellest sina sõltud, Facebookis ära, nii et nemad sinu postitusi ei näe. Nad on küll ilusti sinu sõbralistis olemas ja kõik on diplomaatiliselt korrektne, kuid samal ajal saad sina pingevabalt postitusi teha ja jagada.

Kõigile nähtavaks tee ainult need postitused, mis sind tunnustavad, või mingid sellised pildid, kus kõik on ilus ja tore, sest siis jääb sinust hea mulje. Eriti oluline on see nende jaoks, kes tööd otsivad, sest ka Eestis on ettevõtteid, mis guugeldavad kandidaate ja vaatavad, mis nad avalikult oma Facebooki seinale kirjutavad. Kui oled tobedaid postitusi kirjutanud, siis sinu võimalused langevad.

Kuigi Facebook on tore koht, kuhu kirjutada oma igapäevategemistest ja pilte üles panna, tuleks enne ikkagi mõelda, milliseid pilte näevad sinu sõbrad, milliseid kolleegid ja milliseid ülemused. Kas eelmise nädalavahetuse grillipidu, kus sul õlu käes, on see pilt, mida ülemus peaks nägema?

Tõenäoliselt mitte. Facebookis on võimalus olemas: sa saad jagada oma pilte ja postitusi nendega, kellega tahad. Kui tunned muret oma tuleviku pärast firmas, siis jäta juhtkond nende inimeste seast välja. Tõenäoliselt ei käi sa oma bossiga nädalavahetuseti koos õlut joomas või jalgpalli vaatamas, seega ei pea ta nägema ka igat sinu kiiksu Facebookis.