Mis siis saaks, kui kõik poliitilised jõud hakkaksid steriliseerima neid, kes neile ei meeldi? Sellisel juhul oleks Eesti peagi ilma inimesteta lage maa. Demokraatia tähendab oskust tsiviliseeritult suhelda nendega, kes sulle mingil põhjusel ei meeldi. Ebameeldivate inimete kooduslaagrisse saatmine ja steriliseerimine kuuluvad ühte teise ühiskonda, mida kogu tsiviliseeritud maailm hukka mõistab.

Eestis aga möödub selline väljaütlemine, nagu polekski midagi olnud. Tegu on ju sisuliselt üleskutsega vägivallale, kuriteole. Selle kohta võiks politseisse avalduse teha. Tulekski teha, et selline asi ära lõppeks. Muidu tekibki poliitikutel vastutamatuse tunne, et võid teha ja öelda, mida tahad.

Kuidas näiteks Viktor Vassiljev suhtuks sellesse, kui ma kutsuksin üles kastreerima vastutustundetuid poliitikuid, kes enne valimisi lubavad seda, mida nad hiljem ei tee? Kas võtab kõhu alt külmaks?

Mis puutub sellesse, et naised teevad vastutustundetute meestega lapsi, siis kas doktor Vassiljev on märganud, et sellistele meestele oleks otsa ette kirjutatud, kui vastutustundetud nad on? Või ehk peaks riik andma meestele vastutustunde kohta dokumendid, et naised saaks nende järgi valida, kellega lapsi teha?