Mida siis teha iibe tõstmiseks? Võimalusi oleks igasuguseid. Näiteks järglasi tootvate suhete propageerimine, televisioonis erootika osakaalu suurendamine, sugutegemispuhkuse kehtestamine (mis peab olema viljakas!), igasugused soodustused vastavalt laste arvule jne.

Üks võimalik iibeprobleemi leevendamise meetod oleks mitmenaise/mehepidamise seadustamine. Miks peaksime keelama mitmel inimesel, kes üksteist armastavad, elada koos ühtse perena? Eestis on niisugusel kooselul ajalugu olemas. Mitmenaisepidamist esines juba Muinas-Eestis ning ajutiselt lubati seda ka pärast laastavat Liivi sõda.

Elame valgustusaja järgsel, postkristlikul, ilmalikul ajal, seega ei tohiks mingid iganenud moraalireeglid meid kammitseda. See ei kahjustaks kellegi huve, pigem hoiaks ära perekondade lagunemise, tõstaks iivet ja vähendaks vanatüdrukute arvu.

Statistika järgi on naisi Eestis rohkem kui mehi, seega võiks võimekamad mehed elada koos mitme naisega. Tänapäeval ei pea selleks rikkur olema, sest sugude vahel valitseb meil võrdsus, kuid kuna naisi on meestest rohkem, peaks soodustama just mitmenaisepidamist.

Kui mitu abikaasat korraga oleks legaalne, oleks nii mõnigi suhe võib-olla purunemise asemel lihtsalt nihkunud uuele tasemele. Ehk elaks siis ka Vilja, Edgar ja Taimo ilusasti koos? Ja ka Toomas Hendrik, Evelin ja Ieva mahuksid koos Kadrioru uhkete katuste alla? Sellised suhteid on Eestis palju teisigi, mida ehk saaks selle seaduse ja ühiskonna suhtumise muutusega päästa.

Aeg oleks valehäbist üle saada, sest me teame ammu, et varjatult sellised suhted Eestis ja ka igal pool mujal eksisteerivad. Õnneks ei ela me enam keskajal ja aeg oleks lubada kõigil praktiseerida armastust nii, nagu ise tahavad. Eriti, kui sellel on ühiskonna suurematele probleemidele positiivne mõju.

Nii et saagu 2016. aasta Eestile viljakaks aastaks!