Teiseks: just rikutud maitsemeeled ongi peamine põhjus, miks inimene igale toidule soolast ja magusat maitset juurde ihaleb. Rahvas ei viitsi enam niisama mekutada ja püüda tunda toidu õiget maitset. Selle asemel kugistatakse alla mingit jama, mis kaetud soola või ketšupiga.

Õnneks on meie kiirtoidurestoranides üsna kirved hinnad. Tartus näiteks maksab McDonald'sis einestamine sisuliselt sama palju kui mõnes normaalses restoranis söömine. USA-s jällegi on rämpstoit võrreldes täisväärtusliku toiduga meeletult odav. Ja milline näeb välja keskmine ameeriklane? Kas soovime Eestile sarnast tulevikku, et võitleme rämpsu hinnatõusu vastu?

Kui tahad end haigeks süüa, siis peadki vaeva nägema ja end vigaseks maksma! Ka sigaretid ja alkohol on ju samal põhjusel aktsiisiga maksustatud. On viimane aeg hakata jõulisemalt propageerima tervislikke eluviise, et mitte uppuda soola ja suhkru sisse.

Kui rämpstoidu hind tõuseb, hakkab tarbija hääletama rahakotiga. See paneb tootja mõtlema, kas poleks äkki mõistlikum toota tervislikku toitu.