Retseptiravimid peavad olema kõikjal apteekides sama hinnaga. Käsimüügitoodete pealt võidab see apteek, kes suudab madalaimat hinda pakkuda. Nagu praegugi. Väikeses kohas on mitu apteeki. Erinevate kettide omad. Konkureerivad nendest omavahel vaid paar, kuna valik on neil suurim. Erinevus suurim on käsimüügisortimendis, olgu see siis kosmeetika, toidulisandid või ravimid. Osaliselt on erinevus ka hindades. Osaliselt kliendikaartides jms asjades. Ühes ketis on nt meditsiiniseade (pole ei ravim ega kosmeetika vms) enam-vähem 10 eurot kallim kui teises ketis. Kõik oleneb. Konkurents on kõikjal. Las olla neid apteeke siis nii, nagu on.

Toidukauplusi, kaubanduskeskusi jms asutusi kerkib justkui seeni pärast vihma. Suurtes linnades ajab üks keskus teist taga. Muudkui ehitatakse. Suuremad, uhkemad, laiemad jne. Võiks samamoodi reguleerida neid. Lõppude lõpuks inimene ise valib, mida ja kuidas ostab.

Võrrelge tänapäeval nt toidukauplust, riidekauplust või apteeki. Apteegis müügil tõestatud toimetega ravimid, kosmeetika jms. Koosneb suuremas osas keemiast. Valik on lai. mis ei sobi ühele, sobib teisele. Toiduainetööstus - kui palju on tänapäeval puhtaid tooteid müüa? kõik on silmini väetisi täis, keemiaga üle pritsitud, mõni aga koosnebki keemiast. Nt osad limomnaadid - vesi on kõige looduslikum asi selles, mis on solgitud ära keemiliste värvainete, lõhna ja maitseainete, säilitusainetega. Toit on nii E-sid täis, et hullumaja kohe. Leivas-saias maitseparendajad. Kookides - taimerasvad, suhkruasendajad, keemilised magustajad. Kõik on pulbritest kokku keeratud. Kui suur on toiteväärtus osades tänapäeva toitudes? Polegi sisuliselt. Inimestel tekivad seedehäired, allergiad, nahalööbed, ülekaalulisus, diabeet jms. Siis minnakse apteeki, sest tervis kehv.

Rõivatööstus - miks on nii, et ostad T-särgi, pesed korra kodus, sest mine sa tea, kes on seda selga proovinud, peale köhinud või milliste kätega näperdanud. Pesust tulles saad kätte vormist väljas olluse, mille õmblused ei ole sirged, osad narmendavad, värv on luitund või oluliselt kulunud. Seda kõike vaatamata sellele, et jälgid piinlikult täpselt hooldusjuhiseid. Seega pole see apteegindus ainus must lammas suures karjas.