"See "lõbustus" park on ilmselgelt inimestele, kel pole suvilat või maakodu. Malet mängida ja joonistada saab kodus ka. Kogu lottendus on minujaoks selline vägivaldselt kaela surutud rahamasin, et põhimõtteliselt pole lapsele ühtegi sellega seotud junni ostnud. Õnneks ta ei taha ka, sest lisaks kõigele muule on lottendus lapse jaoks liiga targutav," arvas üks vanem.

"Täitsa nõus, et Lotte positiivne tegelane. Aga ise olete seal käinud? Et laps läheb majja, ja hakkab seal ajusid liigutama? Tegevuse organiseerimist on vaja. Majad ise ilusad, aga sellest jääb nagu väheks. See ka mõeldamatu, et igas majas sees tegevus toimub, kes siis ilusa ilmaga majas istub?" kommenteeris teine vanem.

"Ei ole veel käinud, ootan kuni seal rahuneb veidi :) Kas seal pole mitte mingit tegevust? Ei mingeid asju sees mida näppida lubatakse?
Paljud vinguvad ka näiteks, et Pokumaa on igav, meie perel oli seal uudistamist ja tegevust küll. Samuti ütlevad osad, et Miia-Milla-Manda muuseum on igav ja jällegi - tegemist ja avastamislusti jagus.
Eeldan, et ka Lottemaa on umbes sama lähenemisviisiga tehtud? Pisiasju, mida märgata ja raamatut lugenul, avastada."

"See nii titekas koht tundub, kes on käinud, kas seal ka tegevust päriselt ka on. Piltide pealt nagu tegevust polegi, ainult vaata ja vaata. Lapsed soovivad midagi enamat kui vaatamist."

"Pool päeva olin seal ja igalt poolt pidin lapse ära meelitama. Näidend tõmbas lapsed eriti käima," kiitis Lottemaal käinud Delfi lugeja.

"Käisin, oli mõnus. Kes siin tembuvembumaaga võrdlevad, no lapsed on erinevad ja tegevused on erinevad. Lapse võib ju visata basseini ning liumägedele veerema, tema närvid tümpsuga üles kütta. Lottemaal pigem lastakse tal rahulikult mängida, vaadata ja katsuda igasugu leiutisi. Saab meisterdada ja nukkudega mängida, värvida ja malet mängida. Kes tahab, saab liutorust alla lasta, meres hullata, rattaga sõita, sportida, ringi joosta, treppidest üles-alla - ja kes siin kurtis, et lapsega ei tegeleta - ei näidata asju - halooooooo, kas laps läheb sinna üksi või? Lapsevanem peabki näitama talle asju ja seletama. Või las laps ise küsib, see arendab teda rohkemgi."

"Ma arvan, et Eestimaal pole nii palju maksuvõimelisi vanemaid, kelle lapsed saaksid pidevalt Lottemaad külastada. See tähendab kindlalt paari kolme aasta pärast selle koha pankrotti. Kindlasti teab 75% eestlastest, et me oleme liiga väike riik, et selliseid asju endale lubada."

"Ma sôidan Tallinnast ja pean ostma bensiini ka, lastele loomulikult süüa kohapeal, sulle kui kohalikule vôib olla on odav teistele mitte. Sôidan Tallinki perepaketiga Helsingisse 38 eur eest, kaks last saavad tasuta Tallinkiga ja lähen Linnanmäki megalõbustusparki ja aquamaailma ja saab terve pere perepiletiga sellise fantastilise päeva," andis teada vanem oma Helsingi-eelistusest.

"Meil on paljudel ikka selline arusaam, et Lottemaa on riiklik tasuta mudilaste vaba aja veetmise koht ja kõik peavad sinna minema. Ei pea ju! Lähevad need, kes tahavad. Sellepärast pole uriseda vaja. Kui midagi lastele vaadata ei ole, virin. Kui midagi tehakse, jälle virin. Olge siis lastega kodus ja mängige lauamänge.
Küllap on kogu asi alles algjärgus. Iga selline paik areneb ajaga, küll leitakse ja tehakse ka seda juurde, mis lastele tegevust pakub," lohutas Delfi lugeja.

"Minu laps käis ja ütles, et on parem kui Muumimaa. Et Muumimaa on ainult eelkooliealistele - seal pole tõesti vanematel lastel enam midagi teha. Kui Muumimaa kõrval Väski saart poleks, oleks see igale 8+ vanuses lapsele pettumuste pettumus.
Lottemaal on seiklusrada ja on rand, kus saab aja maha võtta. Eks seal midagi on kopeeritud Muumimaast ja midagi Pipimaast, aga originaalset on ka piisavalt. Ei usu, et see koht konkurentsi Vembu-Tembumaaga välja ei kannata.

Ainus asi, mis paneb imestama, on see, et ingliskeelset osa kodulehel neil polegi. Kas nad tõesti arvavad, et Soome, Rootsi jm ingliskeelseid turiste nende koht ei huvitagi?"