Minu lugu algas sellest, kui naabrid otsustasid omale võtta väikese valjuhäälse koera, kes peab ka võõrast ukseesist oma koduks ja tuleb ka sinna klähvima. Väike loom on lausa nii agar, et juba oma koduuksest väljudes lõugab loom justkui igaks juhuks ja enda julgestuseks. Koeraomanik lasi täiesti kasvatamata loomal naabrite igapäeva toimetusi segada. Näiteks kuuri puude järele minnes oli kohe neljajalgne kisendav valve sabas. Välisust ei saanud ka avada ilma haukumiseta, kui loom juhtus sel momendil väljas olema.  

Pidasin olukorda nii rumalaks, et ei vaevunud esialgu naabriga sellet teemal rääkimagi, vaid kirusin piisavalt häälekalt, et omanik ka kuuleks. Aga lahendus polnud veel kiire tulema, sest kui järjeklindlalt märku andsin, üritas naabriproua hoopis mind verbaalselt nahutada. Olenemata tema looma täielikult puuduvast kasvatusest ja lohakast rihmata ringi jooksmisest, oli naaber ikka ennast täis.

Kui asi läks nii kaugele, et meie vahel toimus pikem vestlus, siis jutu lõpetuseks pidin vene keeles paar roppu sõna ütlema, sest muud ei jäänud lihtsalt üle. Midagi targemat ei rääkinud ka naabriproua tütar, kuni mängu tuli seadusesilm. Üksikasjalikult olukorda kirjeldava e-maili peale olid paari või kolme nädala pärast mundrimehed naabritel ukse taga. Nii palju kisa ja kära pidi toimuma enne, kui looma kasvatama hakati. Nüüd saab kuuri ees puid lõhkuda ja oma kodu uksest välja astuda ilma neljajalgse pasunata.

Naabritel endalgi on loomast väike tüdimus, seda on näha kurjatoonilistest vaikima sundivatest käsklustest. Tänu sellele pikale jagelemisele läks ka naabrimehe närv natuke mustaks, sest tema elukaaslane sai oma rumaluse tõttu päris korralikult sõimata.

See võis olla ka naabrimehe paranoilise käitumise põhjuseks, kui viimane oli oma sünnipäeval vintis ja süüdistas mind tema korvpalli võrgu lõhkumises. Naabrimehe elukaaslane püüdis meest kinni hoida, et see ei läheks kaklema. Mees aga tegi oma koguka naisega justkui surumisevõistlust minu välisukse suunas. See meenutas kooliaega, mil vaheletulnud kaaslase kinnihoidmise varjus oli hea näidelda kõvat löömameest.