Finsbury Parki linnaosas avatud mošee esialgne mõte oli näidata Suurbritannias elavatele moslemitele, et britid suudavad nendega rahumeelselt läbi saada ning püstitada sõpruse märgiks isegi nende usu pühakoja.

WikiLeaksi andmetel tegutseb aga Finsbury Parki linnaosas asuvas mošees nüüd al-Qaida terroristigrupp, kelle sihtmärgiks on leida Londoni vaeseid ning töötuid moslemeid, keda on kerge Suurbritannia vastu pöörata.

Eilse ajalahe Daily Telegraph esikülge illustreeris õõvastav pilt raudse
konkskäega jõugu juhist Abu Hamzast ning tema kõrval seisvast maskeeritud turvamehest. Hamza pidas päise päeva ajal Londoni mošee ees oma pooldajatele kõnet.

(Järgnev video on illustreeriv)

Kvaliteetleht Daily Telegraph on nimetanud Londonit terroristide ja õhkijate paradiisiks. Britid ei suuda uskuda, et al-Qaida toetajad ja liikmed naudivad mugavat elu Londonis ning juhivad terroristide tegevust Prints Charlesi poolt avatud mošees. Lisaks sellele elavad enamik selle kuritegeliku rühmituse liikmetest Suurbritannia sotsiaalabirahadest.

Ajaleht on püstitanud teisegi küsimuse: kas tõesti toetab Briti maksumaksja al-Qaida tegevust?

Paljude brittide meelest peaks peaminister David Cameron kohalikku immigratsioonisüsteemi karmistama ning kuritegeliku jõugu liikmed maalt välja saatma. Juba ammu räägitakse Suurbritannias sellest, kuidas aastal 2050 on üle poole Londoni elanikest moslemid.

Selle skandaaliga pole briti valitsus aga pälvinud mitte ainult oma rahva pahameele, vaid ärritanud ka USA-d. Suurbritannia valitsus laseb riigis terroristidel vabalt tegutseda ning hetkel asuvad Londonis WikiLeaksi andmetel suurimad al-Qaida niiditõmbajad. Samal ajal kui USA püüab terroristide gruppe hävitada, on nad Suurbritannias justkui puutumatud.