"Jääb arusaamatuks, miks ei piisa ekspresidentidele mingist soliidsest summast kogu ülejäänud eluks, mille eest inimene saab ise palgata vajadusel sekretäri või autojuhi ja oma elamiskulud kinni maksta. Miks peab riik palkama talle ka peale ametiaega terve armaada abilisi, ostma talle auto või bussi, maksma kõik ta elamiskulud jne."

"Kõige targem oleks presidendil EAS-ile see saadud raha tagasi maksta ja Ermamaa ära lõpetada. Kui korraga ei saa maksta, saab ju kindlasti ajatada ja pooleteise aastaga oleks makstud. Oleks asi lõpetatud ja unustatud."

"Kui riik maksis kinni selle objekti maksed, siis ei saa ju olla tegemist turismiettevõttega. Missuguse turismitalu makseid veel riik maksab? Hakkame majutusteenust pakkuma ja riik maksab arved kinni! Tulge mõistusele!"

"Kogu idee, kuidas rahastada Ärma talu taastamist, oli algusest saadik Evelin Ilvese projekt. EAS-ga ajas asju Evelin. Ermamaa oli Evelin Ilvese firma. Ärma talu ehitamisel ei toimunud ükski otsus alates naela seina löömisest kuni tööde eest tasumiseni ilma Evelini isikliku heakskiiduta. On väga kahetsusväärne, et Toomas ei tajunud ohte, mis võivad tekkida hiljem (peale presidendi ametiaja lõppu), kui lasta oma kaasal kontrollimatult toimetada. Toomas oleks taastanud oma esiisade talu nii või naa."

"Kogu see Ärma talu jant on üks suur rahapesu ja rahvale vassimine ning maksumaksja kulul räige elamine. Aga sellega kinnitab ekspresident, et miks poliitikud Eestis ei usaldata ega võeta tõsiselt!"

"Praegu saab nii Rüütel kui tema naine samasugust riigipoolset tasu; Meri naine, kes tegelikult ju riigi heaks midagi ei teinud. Aga ta oskas kuss olla ja talle ka praegu ette nähtud isegi autojuht, rääkimata igakuistest elamiskuludest. Miks te neist ei räägi ja siin karjute, et Ilveste elamiskulud kaeti. Jah kaeti ja pidigi kaetama, sest Ärma talu oli Ilvese elupaik ning seadus ütleb üheselt, riik katab tema elamiskulud, ka selle vetsupaberi maksumuse kui teile meeldib. Lugege seadusi ja saate teada. Asjata unistate ja loodate. President esindas meid kõiki ja sai selle eest nii tasuta elamise kui ka palka."

"Seega, nüüd peame elu lõpuni Ärma talu üleval...Toomas muudkui kasseerib rahva raha sisse ja ikka ja edasi, pensionist ja muust ei piisa..."

"Võtke aga kiiremini politseinikelt ja piirivalvuritelt eripension ära, muidu jääb veel ärma ja tulevaste presidentide residendite ülepidamiseks raha väheks. Siililegi selge, kellel rohkem toetust vaja - kas 25 aastat teenistust ja eluga riskimist või siis 8 aastat sussutamist 100 inimese poolt."

"Aga Ärma talu valve oleks tulnud maksumaksjal nii ehk naa kinni maksta, nagu tänase presidendi elukoht Hiiul. See käibki ametiga kaasas, sest nii palju on neid, kes selle ameti pidajaile halba soovivad. Ei tea, miks küll? Tehakse rahvale iidol ja siis hakatakse teda selle sama rahva eest kaitsma? Kas ei ole irooniline? Ja eks need elamiskulud makstakse igal juhul kinni, ükskõik, kus see president siis elab, kas ametlikus riigi poolt antavas residentsis või omas."

"Uskumatu, kui madalale võib üks inimene langeda! Ta sülitab kogu rahva arvamuse peale ja koorib riiki (loe: maksumaksjat) täiega. Selleks peab riik raha leidma, samas kogub rahvas pidevalt 10 sendi haaval raha järjekordse lastehaigla vms sisseseade ostuks. Praegu peaksid riigikogu liikmed, kui nad end tõesti rahva esindajateks peavad, tuleks neil seda tõestada ja midagi ette võtta. Vähim, mida teha, on panna elamispinna kulude kompenseerimisele maksimum, näit. 2000 eurot, mis on ka juba väga palju. Inimesed ei tohi püüda elada ülejõukäivalt. Lisaks hakkab Ilves nagunii tööl käima ja loenguid pidama. Riik ei pea kinni maksma tema pangalaene. Tegelikult tuleks ära lõpetada kogu ekspresidentide poputamine, kuna palgad on olnud väga suured võrreldes panusega isiklikus kodus. Ainuke vahe on selles, et siis ei oleks saanud seda kõike Ermamaaga seostada."

"Kes kulutab rohkem riigi raha, kas Rüütel või Ilves? Jama on selles, et selline võimalus on neile üldse seaduslikult antud. Pension 75% presidendi palgast - ca 4000 eurot on summa, mis on võrdne umbes aastase tavapensionäri pensioniga. See ise on enam kui küll, et inimene saaks Eesti mõistes väga hästi elada. Mis pagana pärast on vaja veel igasugu elu- ja tööruume, autosid ja sekretäre kinni plekkida?"

"Kas kõik need investeeringud, mis OÜ Ermamaale kümne aasta jooksul tehtud said, olid põhjendatud ja kasumlikud, kui seda ühingut kasutati äritehinguteks kõigest 17 kuud? Sellisel juhul tagasimaksmise summa oleks pidanud olema mitte 10 vaid 83%. Kuidas sai president peale äriühingu tegevuse lõpetamist selle talu enda nimele? Kas ta ostis selle Evelinilt ära?"

"Lühidalt, probleemid oleksid olemata, kui presidendiproua oleks oma äriühingu avanud kuskil mujal kui presidendi vanemate endises talus. Nüüd kasutab president täiesti oma huvides selles talus rahva rahaga tehtud investeeringuid ja see tähendab, et tehtud investeeringuid ei ole pikemat aega kasutatud sihtotstarbekalt ning tagastada pole sealt riigile midagi. Mina mittejuristina saan aru, et president kasutas teadlikult rahva raha enese heaolu parandamiseks. President kasutas seaduses olevaid auke iseenda huvides ja seda saab lugeda korruptiivseks tegevuseks minu siilmis."

"Arvestades Toomas Hendrik Ilvese teeneid presidendina Eestile nii pingelises rahvusvahelises olukorras, nagu see viimasel aastakümnel on olnud ja kus tulevik ka veel üsna ähmane, on endine president ära teeninud mitte ainult eluaegse kopsaka pensioni, vaid ka tasuta korraliku elamise, millesse ta juba niigi on paigutanud osa oma teenistusest. T-H. Ilvese välispoliitiline ja rahvusvaheline tegevus on olnud tema tugevamaks küljeks, tänu millele Eesti kui riik võib tunda end turvalisemana kui mõned endised "liiduvabariigid". Ilma turvaliste sõpradeta poleks võib-olla Eestil sedagi, kuhu ta praegu on jõudnud. Ta tegeles kindlasti rohkem globaalsete küsimuste kui lokaalsetega ja seda heidetakse talle rängalt ette. Ta on ka ise andnud mõista, et majandus pole tema pärusmaa ja seda saab ta praegu kahjuks tunda ka omal nahal. Summadest. millest räägitakse Ärma talu kohta ja mille üle kära on tehtud, on nii tühised, et tekib küsimus, millega president on tegelenud, et on enda nii unarusse jätnud ja võlad ka veel kaelas."