"Mittemidagiütlevalt. Pärast poolikut tööpäeva lähen koju, keedan, kokkan koristan. Ilmselt vaatame telekat ja uinume enne südaööd. 31. detsember võiks olla vaba päev," arvab lugeja.

"Kodus, lastega lauamängu mängides, kuna väiksem laps veel liiga tilluke. Söömaorgiat ei tule ja šampust ka ei joo, sest ei maitse," teatab kahe lapse ema.

"Meil on väike laps ja seetõttu oleme kodus. Vaatame arvuti vahendusel ETV aastavahetuse programmi, sööme rosoljet, soolalõhet, toorsalatit ja kooki ning joome shampust. Mõnus. Päeval käime suusatamas-kelgutamas ja saunas," räägib teine lapsevanem.

"Sõbranjedega võtame hotellitoa, lükkan mobiili välja ja joome palju vahuveini. Eks vaatab, mis edasi juhtub..." on üks lugeja salapärane.

"Oleme koos abikaasaga juba üle 50sed. Leidsime teineteist 5 aastat tagasi. Soetasime pika mõtlemise peale oma kodu, panga "abiga". Et lastel ja lastelastel oleks koht, kuhu tulla suvel ja talvel – kus on kodusoojus. Sest me mäletame oma vanemate soojust. Kuid elu teeb korrektiive. Üks meist jäi töötuks. Teise palgast ei piisa. Viimane aastavahetus oma kodus. Lapsed veel ei teagi, olgu see viimane siis vähemalt ilus. Traditsiooniline kapsas, kartul ja praad. hiljem vahuvein ja raketid," jutustab maamees.

"Kodus. Üksi. Teen head toitu ja võtan paar klaasi veini. Ei julge kellelegi öelda, et ma nii teen. Aga ma tõesti ei taha kuhugi välja minna. Vajan rahu ja võtan selle õhtu endale."

"Istun kodus, kuulan vanu plaate ning teen väikese söögi-napsu. Välja ei lähe, sest mulle ei meeldi mingitele suvalistele jobudele head uut aastat soovida ning nende kahtlast märjukest hõlma alt juua."

"Kavatsen veeta nii nagu eelnevadki aastad – rahumeeli kodus mõtiskledes, meenutades eelmist aastat ja manades ette uut. Minu jaoks on nii jaanipäevajoomingud kui vana-aastalõpu joomingud end ammendanud ning kaasa mulle seetõttu tundma ei pea. Olen 20ndates noor."

"Tulime Vilniusesse ja saadame vana aasta siin minema. Aind 650km tulla."

"Meie lähme sõpradega seekord spaasse. Võtame kohe paariks päevaks aja maha, et ennast hellitada ja turgutada. No ja vana-aasta õhtul organiseeritakse seal suurem pidu, seda kavatseme samuti nautida. Kui spaasse mineku ideed ei oleks tulnud, oleksime abikaasaga vaikselt kodus telkut vahtinud ja midagi head kõrvale näksinud."

"Nagu ikka, ühel ekraanil valik telekanaleid, teisel internetiavarus. Kerge jook, akna taga eksootiline Lõuna-Eesti maastik, lagunenud majadega 5 elanikuga küla. Keskööl joome naabritega pokaali vahuveini ja vaatame silmapiirile kerkivaid ilutulestikke. Soovime üksteisele head uut ja läheme teleka ette tagasi," lubab lõuna-eestlane.

"Tööl. 24h vahetus."

"Teen midagi söödavat lihast ja kartulist, vaatan telekat ja tõenäoliselt kirun paugutajaid, kes hommikuni uinuda ei lase."

"Püssi õlitades, pussi ihudes!"

"Rahulik tuleb. Mõnusalt kodus ja söön perega head sööki. Arvan, et uni tuleb nagu igal aastal enne kella 23. Laps ka nagunii magab juba kell 20. Hullud ainult õues joovad.

"Kui teda vastu ei võta, tuleb ta nagunii, isegi vastu tahtmist, nii et ootama teda ei hakka ja lähen kell 21.00 magama. Kõrvadesse tuleb panna vatti, sest huligaanid teevad öösel õues kõva lärmi ja ei lase magada normaalselt," kirub pensionär.

"Jõuluperioodil oli nii palju külastusi ja üritusi, et tükiks ajaks sai mõõt täis ja nii olengi täna täitsa rahulikult üksi kodus hea söögi, joogi ning teleka aastalõpuprogrammi seltsis. Kõlab nagu idüll."