Minul endal ei ole E-ainete vastu midagi ja on tooteid, mis ei maitse lihtsalt nii hästi, kui pole listud mõnd maitse- või lõhnatugevdajat. Ja säilitusained on ka vajlikud. Ei taha ju keegi, et äsja avatud vorstilatt järgmisel päeval halvaks oleks läinud.

Kõik tooted ilmselgelt igasugu lisaaineid ei vaja, ühed neist on juurviljad. Nad maitsevad hästi ka ilma maitsetugevdajata. Ometi lisatakse neid siiski. Hiljuti ostsin külmutatud juurviljasegu ja selle avades sain meeldiva üllatuse osaliseks. Kõikvõimalikud lisaained, mis ilmtingimata vajalikud ei ole, olid lisatud lisakotikesega kaasa. Kes soovib, see lisab, kes aga mitte neid tarbida ei soovi, võib kotikese lihtsalt minema visata ja naturaalse maitsega juurvilju süüa.

Tooteinfost lugesin ka, mida see kotike sisaldas. Ja koostis oli üsna kirju: E1412, E1422, sool, suhkur, maltodekstriin, vürtsid, aroomiained, happesuse regulaator sidrunhape, paksendajad guaarkummi ja ksantaankummi. Kokku kümme erinevat lisaainet. Oma toidule ma neid ei lisanud, kuid maitsesin siiski, kuidas see kompott paljalt maiseb. Uskuge, see ei olnud just eriti meeldiv maitseelamus.

Mittevajalike lisaainete kotikesega kaasa pakkimine on minu meelest geniaalselt hea idee. Lihtne, kuid samas tõhus. See annab vabaduse valida, kas tahad neid endale sisse ajada või mitte. Paraku nägin ma sellist asja esimest korda, ometi on ju tooteid küll, millele saaks mittevajaliku kraami kotikesega kaasa panna. Jääb vaid üle mõtiskleda, et miks seda süsteemi laiemalt ei rakendata?