Ühel nädalavahetusel, mil sõitsin taaskord eelpool mainitud maanteel, tabas mind ühes kurvis äärmiselt ohtlik olukord. Nimelt enne Pauastvere, olles sisenemas suhteliselt laugesse kurvi, märkasin, et vastutuleva palgiveo veoki haagis sattus külglibisemisse ning hõivas täielikult minu teepoole. Kuna mul endal oli samuti käru taga ja tee oli äärmiselt libe, siis tõmbasin võimalikult sujuvalt paremale ning lisasin ka veidi gaasi, et vältida enda haagise libisemisse sattumist. Hea oli, et ma sain paremale võtta, seal oli nimelt kiirendusrida ning kokkuvõttes ma sain õnnelikult rekkast mööda ja jäin oma autoga tee peale. Tundus, et ka rekka sai juhitavuse tagasi. 

Too öö olid teed tõepoolest väga libedad, kohati oli seda ka näha, kohati aga mitte. Aeg-ajalt tegin ka prooviks mõne väiksema pidurduse, et veenduda tee olukorras. Kiirused varieerusid 50-90 km/h vahel, tolles kurvis oli mul hoog õnneks väiksem, kuna oli tunda, et selles piirkonnas läks tee jälle libedaks. Kuid vahetult enne seda sõitsin ma umbes 90-ga.

Niisiis tekkis mul mõte, et miks mitte võtta kasutusele mingisugune universaalne märgisüsteem, mis oleks sellises olukorras üheselt mõistetav ning hoiataks vastutulevaid juhte potentsiaalse ohu eest - just nimelt musta jää eest. Sellist süsteemi võiks juba autokoolis õpetada ja juurutada. Visuaalselt ei olnud tõesti võimalik aru saada, et tee on libe. Eks ma peale seda kurvi vilgutasin ka vastutulevatele autojuhtidele, kuid enamasti vilgutati mulle vastu, kuna minust saadi valesti aru.

Autodel on teisigi võimalusi märku andmiseks, tõenäoliselt kõige paremini sobiks näiteks ohutulede ühekordne vilgutamine vms. Seda ei saa küll igas olukorras tõenäoliselt kasutada, aga enamasti oleks siiski sellest abi ning autojuhid oleksid teadlikumad lähenevast ohust. Muidugi ei saa libisemisse sattumist kuidagi välistada, kuid väiksem sõidukiirus aitab siin juures igal juhul. 

Oleks ma tollesse kurvi paar sekundit varem jõudnud või kiirused suuremad olnud, siis oleks see tõenäoliselt väga kurvasti lõppenud. Mind ehmatas see igatahes korralikult ära ning võttis tükiks ajaks olemise kõhedaks.