Demokraatlikus ühiskonnas on tavaks, et sõna võtta võib igaüks enda jaoks olulisel teemal. Loomulikult tuleb öeldud sõnade eest ka vastutada, ent minu meelest pole Nugis lausunud midagi sellist, mida oleks olnud targem ütlemata jätta.

Põlvkonnavahetuse vajadusele Eesti poliitikas on tähelepanu juhtinud hulk autoriteete, muuhulgas näiteks sotsiaalteadlane Marju Lauristin. Kas ka temal olnuks Leieri meelest targem vaikida?

Mulle tundub, et Rapla maavanemat ärritab eelkõige Nugise arvamus Laarist kui end ammendanud poliitikust. Miks on see nii, ma ei tea. Ei tahaks uskuda, et Mart Laar on Leieri kuidagi ära võlunud ning IRLi liikmena peab mees vajalikuks oma erakonna esimehele nii väga meeldida. Aga mine sa tea.

Leier kirjutab: „Fakt on see, et Eestis ei sünni ükski riigi tulevikku oluliselt mõjutav otsus Mart Laarita.“ Küllap see nii ka on. Aga kas see on iseenesest hea? Kas see on kasulik, kui pumba juures on jätkuvalt seesama mees, kes 20 aastat tagasi?

Kuigi ma Laari poliitilisi vaateid ei jaga, ei ole mul tema vastu isiklikult midagi. Kahtlemata on ta väga tark ja kogenud poliitik ning tunneb oma tööd, nagu ka Leier kirjutab. Ent viimase sümpaatia endise peaministri vastu ei tohi olla põhjenduseks, miks inimesi vaikima sundida. See pole lihtsalt väga arukas käitumine, rääkimata viisakusest.