Mina arvan, et on see kahepoolne asi. Seda pidu on kaua peetud ju nii, et alkoholimüük on lubatud, isegi üks peasponsoritest on nii karastus- kui alkohoolsete jookide tehas. Sellest väga suurt asja ei olegi, kui alkoholimüük on seal olemas, pealegi, on seal müügil ainult kerged alkoholid nagu õlu ja siider.

Probleem tekitatakse sellega, et seal on palju alla 18-aastaseid noori, kes muidugi samuti saaksid sealt alkoholi osta, kui tahaksid, sest seal on palju täiskasvanuid, kes seda teeksid ja paljud noored saavad tänu oma vanemale väljanägemisele alkoholi kätte.

Poolt argumendiks on juba see, et üks peasponsoritest laulu- ja tantsupeol on A Le Coq, mis toodab karastusjooke ning alkoholi, peamiselt õlu ja siidrit. Miks ühtäkki peaks see tootja jätma ära oma peamise toote müümise meie rahva ühel suve suurimal peol ja keskenduma vaid karastusjookidele?

Vastuargumendiks tulebki võtta noorte viibimine laulu- ja tantsupeol. Paljud, kes näevad välja vanemad kui 18, saavad alkoholi sealt kätte ja sellega kaasneb ka Eesti noorte varajane alkoholi tarbimise harjumus. Miks me siis imestame, et noored alustavad alkoholi tarbimisega nii varakult?

Lahendusena pakun, et alkoholi tarbimine oleks lubatud, kuid vaid piiratud alal, kuhu saavad vaid täiskasvanud ning kust alkoholiga väljuda EI tohi.

Hea lugeja, anna teada, kas laulu- ja tantsupeol peaks olema alkoholimüük lubatud või mitte?