Pettumisest turvalisuseni

Kas on olemas mõni sulle tuttav inimene, kelles sa kunagi pole mõnes osas olnud pettunud? Isegi pole olnud pisikest pettumist? Ilmselt pole olemas ka inimest, kellele sina poleks andnud edasi tahtlikult või tahtmatult pettumise tunnet.

Täiskasvanu sageli omandab lihtsustatult üha peenemaid tehnikaid, kuidas kühvliga teisele pori krae vahele kallata. Ohver aga püüab omakorda ümber iseenda maja üha turvalisemat aeda ehitada.

Kraaklemise põhjustest

Vajuta stopper käima ja oota, millal kaks inimest ühes toas tülitsema hakkavad. Piltlikult öeldes tehakse tuba mõtteliselt pooleks, ja kui teine üle piiri astub, siis kisub mürgliks. Niisamuti on ka riiklikul tasandil: lähed vastava loata üle piiri, on halvasti. Piir on nii seadusandlus kui ametlik joon.

Inimene soovib omada ka staatust,olla keegi ja näidata näpuga iseenda või oma sõbra poole, et tema tegi, oli ja ütles. Soov näida tubli ja saada kiitust, on õpitud. Mõni võrdlemise viis on ka oma olemuselt ühe kiitmine ja teise halvustamine ning tüli allikaks.

Rõõm ja elu on lastes

Kui suur laps saab koerustükiga hakkama, saame vihaseks. Väga väike aga ei kurjusta ja talle tahaks head. Loomariigis on niisamuti: suur koer hammustab valusalt, pisikesel koeral aga ei hakka hammas peale ja talle tahaks hoopis pai teha.

Eks väiksem kipub olemagi armsam ja kallim. Seepärast saab ning võib näha last igas elusolendis, kellele tuleb andestada.