Sünnitoetus on selleks, et osta seoses lapse sünniga vajalikud asjad. Tänapäeval on aga võimalik soetada väga palju ka kasutatud asjade keskustest. Sünnitoetus on ühekordne rahasüst, mis muudab inimesed ainult ahnemaks.

Kui palju kulub raha imiku peale? Kui mähkmed välja arvata, saame me terve lapsega väga odavalt hakkama. Kui on vaja erisööke-ravimeid, siis võib muidugi lapse peale kuluda ka rohkem. Samas on meil olemas ka ju emapalk!

Tegelik olukord on aga see, et lapse peale hakkab tõsiselt raha kuluma alles alates kolmandast eluaastast, kui laps hakkab käima lasteaias. Siis on vaja osta korralikke riideid-jalanõusid ning lisaks maksta lasteaiamaksu. Siis on vanemal muidugi võimalus tööle ka minna. Aga kui tööd lihtsalt ei ole? Sel juhul ongi aga lapse pealt kogu sissetulek ainult 300 krooni, üksikvanematel 600. Seda on aga paraku väga vähe.

Pigem võiks need sünnitoetused ja emapalgad olla väiksed ja see raha tuleks hoopis panustada laste tulevikku, et nad saaksid korraliku hariduse ning ei peks tundma alaväärsuskomplekse kooli ajal.

Lapsed ongi ju meie tulevik ja nad vajavad toetust koguaeg, mitte üks kord, sündides!