"Külastasin reedel kella 14 ajal oma kahe lapsega, 8-aastase tütre ja 5-kuuse pojaga, Tallinna loomaaia lasteloomaaeda. Olime just kitsede aedikus kitsekesi paitamas, kui järsku ilmus me pea kohale suur pilv herilasi ja õhk oli neist nii paks, et sealsetel külastajatel, kaasa arvatud meil, tekkis suur paanika!" rääkis Helen, kes tahab nüüd teisi loomaaiakülastajaid hoiatada.

"Kõik, kes sel hetkel kitseaedikus viibisid, tormasid kiiruga väljapääsu suunas," meenutas Helen. "Samuti mina oma pisikese beebiga  jooksin sealt nii kaugele, kui sain. Suurem laps aga oli nõutu ja arvas, et tegu on suure kärbseparvega, seega tema vaatas ja imetles herilasi veel tükk aega nende parve keskel! Kui sai aru, et rahvas põgeneb ja emme ka beebiga kaugemal vehib ja hüüab, siis taipas ise ka ikka sealt jooksu panna," lisas ta.

"Õnneks meie pääsesime sutsatusteta, aga kuidas läks teistel seal viibinud külastajatel, seda me ei tea. Kohal oli ka kaks töötajat ja ka nemad põgenesid sealt herilaste eest! Oli ikka päris hirmus küll!"

Tallinna loomaaia loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja asetäitja Inari Leiman ütles Delfile, et tegu oli sülemlevate mesilastega, kes lendasid laste loomaaiast üle. „Üks töötajapoiss sai sutsaka ja vist ka paar külastajat, kuid midagi hullu ei juhtunud,“ sõnas Leiman, kelle sõnul oleks vajadusel abivahendid kohapeal olemas olnud.

Säärast vahejuhtumit pole Leimani sõnul varem olnud, kuid kui mesilased sülemlevad, siis pole võimalik teada, kuhu nad lendavad.