Kuueaastasele tütrele Facebooki konto teinud Michael Marcinanis avastas õudusega, et tema tütrele saadab suhtlusportaalis rõvedaid kirju üks 30ndates eluaastates mees. Isa, kes oli kirjadest šokeeritud, teatas lasteahistajast loomulikult politseisse, vahendab moms.today.

Kuid miks ta üldse Facebooki reegleid rikkus ja oma mudilase täiskasvanutele mõeldud portaali lubas, märkides lapse vanuseks 16? Mees põhjendas tegu sellega, et tütrele meeldis Facebookis erinevaid mänge mängida. Samuti jälgis ta hoolikalt, kellega laps Facebookis suhtleb ja mängib ega öelnud lapsele tema konto parooli, et tüdruk ei saaks vanemate järelvalveta sisse logida. Marcinanis arvas, et sel moel tegutsedes on ta üsna vastutustundlik ja hoolas lapsevanem...ja siis ilmus välja pedofiil!

Mais avaldatud Consumer Report uuringu tulemuste järgi on Facebooki konto rohkem kui viiel miljonil alla 12aastasel lapsel. Vanemad on küll kursis, et lapsed Facebookis käivad, kuid ei tunne eriti suurt huvi selle vastu, mida nad seal teevad ja kellega suhtlevad. Samuti ei räägita lastele internetis varitsevatest ohtudest, selgus uuringust.

Naisteka lugejad, kuidas teie suhtute lastele Facebooki kontode loomisse? Kas olete ise ka oma mudilased suhtlusportaali mängima lubanud? On see teie meelest süütu meelelahutus või pigem taunite säärast teguviisi?